-15.8 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Maakunnassa puolet uusista koronatartunnoista jo karanteenissa olleilla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina 13.12. yksi uusi koronavirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 401.

Koronan takia osastohoidossa on viisi koronaviruspotilasta, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

Kahden viikon aikana on todettu yhteensä 84 koronavirustapausta. Ilmaantuvuus on 43,5/100 000 asukasta. Viimeisen viikon aikana sairastuneista 52 prosenttia on ollut jo karanteenissa olevia.

MAINOS

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 55 608. Eilen tutkittiin 178 näytettä.

Nyrkki toivoo tiukennuksia

Etelä-Pohjanmaa on ollut kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien, eivätkä AVIn antama aikaisempi kokoontumisrajoitus ja Nyrkin suositukset ole vähentäneet uusien tartuntojen ilmaantumista toivotusti.

Tämän vuoksi alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päätti esittää aluehallintovirastolle harkittavaksi yli kymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä. Epidemian rauhoittuminen alueella edellyttää tiukkoja kokoontumisrajoituksia, mutta myös jokaisen yksilön sitoutumista turvavälien noudattamiseen ja maskien käyttöön.

Nyrkki pitäytyi omassa max kymmenen henkilön kokoontumissuosituksessaan ja päätti jatkaa sen voimassaoloa 11.1. saakka. Joulua on turvallisinta viettää omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken.

Nyrkki antoi suosituksen julkisten ja yksityisten sisäliikuntatilojen sulkemisesta 11.1. saakka.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin tapahtuvia vierailukäytäntö-jä tiukennettiin vastaamaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suosituksia.

• Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja vakavasti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

• Sosiaalihuollon yksiköissä pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille

Nyrkin päätökset ja suositukset ovat luettavissa www.epshp.fi/korona

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät