-1.5 C
Alajärvi
perjantai 29.3.2024
MAINOS
MAINOS

Alajärven yläkoulun joukkoaltistuksen tartunnanjäljitys ei onnistunut toivotusti – karanteeniin asetettu tänään lisää altistuneita

Järvi-Pohjanmaalla viikko sitten sattuneen Alajärven yläkoulun joukkoaltistuksen tartunnanjäljitys ei ollut onnistunut toivotusti.

Aikaisemmin ilmoitettujen altistuneiden lisäksi noin 10-20 oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut myöhemmin koronaviruspositiiviseksi osoittautuneelle oppilaalle.

MAINOS

Näitä henkilöitä ei ollut asetettu karanteeniin, vaikka kriteerit karanteeniin asettamiselle olisivat täyttyneet.

Tänään 17.12. Järvi-Pohjanmaan perusturvan tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt nämä kyseiset henkilöt koronatestiin ja karanteeniin, kunnes kymmenen vuorokautta altistushetkestä on kulunut.

Tartunnanjäljitystä tehdään aina yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Tartunnanjäljitys on toiminut Järvi-Pohjanmaalla koko syksyn koronaepidemian aikana kiitettävästi. Valitettavasti kaikkia kontakteja kouluympäristössä ei ollut osattu ottaa huomioon.

Pandemiajohtoryhmä ja tartunnanjäljitystiimi selvittävät vielä tarkemmin tähän tilanteeseen johtaneita syitä ja kehittävät toimintatapoja yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät