Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei uusia tartuntoja

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu keskiviikkona 16.12. uusia koronavirustartuntoja.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 403. Sairaalahoidossa koronan takia on muutamia potilaita.

MAINOS

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 57 226. Eilen tutkittiin 698 näytettä.

Tartuntojen määrä on viime päivinä ollut Etelä-Pohjanmaalla vähäinen, mutta esim. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen määrä on kääntynyt uudelleen nopeaan kasvuun.

On syytä varautua siihen, että joulu ja vuodenvaihde tulevat vaikuttamaan tartuntamääriin myös meillä.

Koronatilanteen vakauttamiseksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tiukentamassa kokoontumisrajoituksia koko toimialueellaan.

Aluehallintovirasto on tänään antanut seuraavan määräyksen tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla:

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa 22.12.2020-17.1.2021. Määräys koskee Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston koko toimialuetta eli Etelä-Pohjanmaata, Keski-Pohjanmaata, Pohjanmaata, Pirkanmaata ja Keski-Suomea.

MAINOS
Edellinen artikkeliKymmenen hengen kokoontumisrajoitus voimaan ensi viikolla – myös joulun vietossa tulee välttää lähikontakteja
Seuraava artikkeliAlajärven yläkoulun joukkoaltistuksen tartunnanjäljitys ei onnistunut toivotusti – karanteeniin asetettu tänään lisää altistuneita