Hirsikotien kysyntä neljänneksen kasvussa – nykyaikaisuus ja hiilensidonta alajärveläisen Finnlamellin myyntivaltteina

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä valmistuu tänäkin vuonna satoja Finnlamelli-hirsitaloja. Kysyntää ovat kasvattaneet hirren lisääntynyt vetovoima sekä Finnlamellin muuttovalmiskonsepti, joka kasvattaa liikevaihtoa reilusti.

Hirsi on osoittanut kykynsä muuntua nykyaikaisia vaatimuksia palveleviksi kodeiksi, jotka sitovat hiilidioksidia ja ovat luonnonmukaisia ja hengittäviä.

MAINOS

Hirsitalojen suunnittelussa ja tuotannossa tehdyt innovaatiot, kuten painumattomat, halkeilemattomat ja eristävät lamellihirret ovat olleet keskeisiä mielipideilmaston muutokselle.

Finnlamellin lamellihirsiteknologiaan perustuvien talojen tilaukset ovat nousseet euromääräisesti lähes neljänneksellä viime vuodesta.

Finnlamellin lamellihirsiteknologiaan perustuvien talojen tilaukset ovat nousseet euromääräisesti lähes neljänneksellä viime vuodesta. Samalla Finnlamellin liiketoiminnan tulos on parantunut.

– Alan suurimmat kasvuluvut selittyvät ainutlaatuisella toimintatavallamme, jossa ostaja saa talonsa muuttovalmiiksi rakennettuna yhdellä ainoalla sopimuksella, selittää menestystä Finnlamelli-liiketoiminnan johtaja Markku Uotinen DEN Finland Oy:stä.

– Hirsikotia haluavat asiakkaat arvostavat tällaista helppoutta. Lisäksi prosessimme ovat kehittyneet valtavin harppauksin tultuamme osaksi DEN-kokonaisuutta, jolla on tuhansien muuttovalmistoimitusten kokemus Suomessa.

– Olemme kyenneet täyttämään asiakkaidemme unelmat ekologisesta ja sisäilmaterveestä kodista tämän osaamiskeskittymän avulla erinomaisesti. Asiakkaiden suositteluindeksimme on tällä hetkellä selkeästi alan parhaimmistoa.

Hirren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki päihittävät muut rakennustavat

Hirsirakentamisen hyödyt hiilensidonnassa ovat kiistattomat. Hirsirakennus on jo lähtökohtaisesti CO2-negatiivinen: se sitoo hiilidioksidia vuosikymmeniksi.

Jos talo joskus täytyy purkaa paikaltaan, sen hirret voidaan käyttää uudestaan toisessa rakennuksessa, tai polttaa energiaksi, mikä tekee siitä muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna ympäristön kannalta ainutlaatuisen vaihtoehdon.

Hiilidioksidia hirsirakennus sitoo 300 kiloa neliömetriä kohden, mikä sadan neliön talossa tarkoittaa 30 tonnia eli keskivertoautoilijan yli kymmenen vuoden päästöjä.

Finnlamelli käyttää rakentamiseen suomalaista, sertifioitua puuta lähisahoilta. Alajärven tehtaalla siitä valmistuu useampi sata hirsitaloa vuodessa, joista reilu viidennes menee vientiin eri puolille maailmaa.

Alajärvellä Finnlamellilla on noin sata työntekijää, ja eri puolilla Suomea parikymmentä lisää.

– Kaiken kaikkiaan vanha mielikuva hirrestä mökkien ja saunojen hienostumattomana materiaalina, pyöröhirtenä, on aika heittää romukoppaan. Nykyaikaiset hirsirakennukset ovat sisäolosuhteiltaan ylivoimaisia, hengittäviä ja luonnonmukaisia koteja, hehkuttaa Uotinen.

Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaalla jälleen tartuntojen nollapäivä
Seuraava artikkeliRiistanisäkkäiden lumijälkilaskennat käynnistyvät alkuvuodesta