0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Lääkekatto nousee hieman, lääkekorvauksiin ei muutoksia

Kela-korvattavien lääkkeiden vuosiomavastuu eli lääkekatto nousee vuoden vaihteessa reilulla kahdella eurolla. Ensi vuonna lääkekatto on 579,78 euroa. Lääkekaton ylityttyä asiakas maksaa loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta lääkkeestä vain 2,50 euron omavastuun.

Kuluvan vuoden alusta lähtien lääkkeistä maksetut omavastuut ovat näkyneet ajantasaisesti apteekeissa ja Kelan asiointipalvelussa, ja asiakas on saanut lisäkorvauksen suoraan lääkeoston yhteydessä.

MAINOS

Lääkekorvausten vuosikohtainen alkuomavastuu on edelleen 50 euroa. Lääkekorvauksia voi siis saada vasta, kun on ensin itse maksanut 50 euroa korvattavista reseptilääkkeistään vuoden 2021 alusta lukien.

Myös lääkkeiden korvausprosentit säilyvät ennallaan: peruskorvaus on 40 %, alempi erityiskorvaus 65 % ja ylempi erityiskorvaus 100 %. Ostokertakohtainen omavastuu ylemmässä erityiskorvausluokassa säilyy 4,50 eurossa/lääke.

Apteekki.fi auttaa löytämään apteekin ja lääkkeen

Apteekki.fi-sivuston Apteekkihaun avulla on helppo löytää lähin palveleva apteekki jouluna ja vuodenvaihteessa. Palvelusta löytyy apteekkien aukioloajat joulun ja vuodenvaihteen tienoilla ja linkit verkkoapteekkeihin.

Samalta sivustolta löytyvän Lääkehaun avulla voi kätevästi varmistaa, että tarvittava lääke löytyy apteekin varastosta. Helppokäyttöisen tietokoneella ja kaikilla mobiililaitteilla toimivan palvelun kautta saa tiedon myös lääkkeen hinnasta, Kela-korvattavuudesta ja vaihtokelpoisista lääkevalmisteista.

Lääkkeiden saatavuus on pysynyt hyvällä tasolla koronapandemiasta huolimatta ja apteekit ympäri Suomea ovat palvelleet lähes normaalisti läpi pandemian. Valtaosa apteekeista tarjoaa lääkkeiden kotiinkuljetusta ja lähes 130 apteekkia palvelee myös verkossa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät