-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Liisa Malkamon 80-vuotisjuhlanäyttely Näkyvä – näkymätön avautuu Nelimarkka-museolla

Nelimarkka-museo järjestää Liisa Malkamon retrospektiivisen 80-vuotisjuhlanäyttelyn 23.1.-30.5., jossa juhlitaan Malkamon pitkää uraa taiteilijana ja aktiivisena taidekentän toimijana.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia taiteilijan uran eri vaiheilta.
Kuvataiteilija Liisa Malkamo (s.1941) on harjoittanut taiteen tekemistä neljän vuosikymmenen aikana ja jakanut kuvissaan omaa näkemystään maailmasta kokonaisuutena.

MAINOS

Malkamo on herkkä esteetikko, joka tutkii värien, muotojen ja viivan avulla ympäröivää maailmaa. Hänen lähtökohtansa ovat kuvataiteen lisäksi maailman kulttuurien tuntemuksessa sen laajassa merkityksessä.

Malkamon teoksista välittyy väkevä ilmaisuvoima. Värien vahva intensiteetti ja yksinkertaisten muotojen variaatiot pysäyttävät pohtimaan teosten merkityksiä. Teoksissa konkretisoituu se mikä elämässä on sanatonta, immateriaalista tai näkymätöntä.

Liisa Malkamolla on ollut tärkeä rooli useassa Nelimarkka-museon kansainvälisessä projektissa. Hän on kuratoinut näyttelyitä ja konsertteja sekä edistänyt alueen taiteilijoiden kansainvälistymistä. Malkamo on tehnyt aktiivisesti yhdistystoiminnan kehittämistyötä esimerkiksi Pohjalaisen taiteilijaliiton pitkäaikaisena puheenjohtajana.

Yhdistystoiminnassa hän on pyrkinyt edistämään taiteilijoiden yhteiskunnallista asemaa ja taiteilijan oikeutta saada palkka työstään.

Näyttelyn avautuu 23.1., mutta varsinaista avajaisjuhlaa ei järjestetä. Mahdollisista näyttelyyn liittyvistä yleisötapahtumista tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät