10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Helahoito laittaa jalat kuntoon kaikenikäisiltä

Kauneus- ja jalkahoitola Helahoito on palvellut asiakkaitaan Lehtimäen keskustassa 13 vuoden ajan.

Yrittäjä, SKY-kosmetologi Helena Kytölä, jolla on myös ekokosmetologin koulutus ensimmäisten joukossa Suomessa, tunteekin alueensa asiakaskunnan hyvin – ja etenkin heidän jalkansa!

Vaikka yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvatkin myös kasvo- ja käsihoidot, karvanpoistot sekä vahalla että sokerilla sekä kulmien ja ripsien värjäykset, niin ylivoimaisesti suurimman osan ajasta Helena tekee jalkahoitoja, ne ovat se mille on eniten kysyntää ja tarvetta.

MAINOS

Helena tekee hoitoja pääasiassa toimitiloissaan keskustassa, mutta myös koti- ja laitoskäynteinä. Helahoidossa on myös tuotemyyntiä. Tuotteet ovat pitkälti kotimaista ja luomua.

Koska Helena itse arvostaa ekologisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, myynnissä on myös suolakivituotteita sekä ihania torkkupeittoja, tyynyjä ja petauspatjoja merinovillasta, kamelista, kasmirista sekä alpakasta. Sukkia löytyy niin merinovillaisia, alpakasta kuin kotimaisesta pellavastakin valmistettuina.

Korona-aikana käydään tarpeellisissa hoidoissa

Viime kevättalvi pysäytti työt Helenalta siinä kuin niin monelta muultakin yrittäjältä. – Olin poissa työstä keväällä yli kaksi kuukautta, kun kalenteri tyhjeni ja lapsetkin olivat poissa koulusta ja tarvitsivat tukea opiskeluun.

– Kun koulut taas alkoivat ja sitten tulivat kesälomat, alkoi puhelinkin pikkuhiljaa soida. Asiat lähes normalisoituivat kesäksi, mutta jo tuolloin alkoi näkyä se tilanne joka on edelleen. Nyt tullaan lähinnä vain todella tarpeellisiin hoitoihin, hemmottelun ja hyvän olon vuoksi hoitoihin ei helpostikaan hakeuduta.

Kun koronatilanne heikkeni jälleen syksyllä ja Lehtimäki sai siitä enemmän kuin osansa, työt jälleen hieman vähenivät mutta kiinni ovia ei ole tarvinnut laittaa kuin silloin, kun Helena itse joutui työssä tapahtuneen altistuksen vuoksi karanteeniin.

Onneksi kuitenkin Helena pysyi terveenä ja sen jälkeen työtä on jälleen voitu jatkaa, luonnollisesti kaikkia turvallisuutta edesauttavia ohjeita noudattaen.

Asiakkaat Helahoitoon tulevat paitsi Lehtimäeltä, myös naapurikunnista Töysästä, Ähtäristä ja Alajärveltä. Soinissa Helena käy pitämässä vastaanottoa Soinin Kuntokulman yhteydessä. Tarkoitus on olla jatkossa Soinissa viikoittain, mikäli kysyntää riittää. Soinin hoitoaikojen varaukset tehdään suoraan Kuntokulmaan.

Jalkahoito on tärkeää kaikenikäisille

Helena Kytölä kertoo, että jalkahoidon asiakkaat ovat hyvin eri-ikäisiä, vaikkakin painopiste on toki iäkkäämmissä ihmisissä.

Jalkahoito on kuitenkin tarpeen erityisesti aina silloin, jos jaloissa on jotain, mitä ei voi syystä tai toisesta itse hoitaa.

Kun lapsia ja nuoria tulee jalkahoitoon, heillä tyypillinen syy ovat sisään kasvaneet kynnet. Työikäisillä taas alkaa jo olla monenlaista kovettumaa ja halkeamia ja iäkkäillä tähän lisäksi kynnen paksuuntumista.

Vaikka jalkahoito on todella tärkeä asia ihmisen hyvinvoinnin kannalta, on edelleen vain pieni osa hoitoon hakeutuvista miehiä. – Miehet tulevat jalkahoitoon ensimmäistä kertaa vasta todella kipeinä tai vaimon pakottamina. Ensimmäisen käynnin jälkeen he kyllä tulevat uudelleenkin jo ihan vapaaehtoisesti, Helena nauraa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät