2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Linda Yli-Ketelä Soinin vuoden urheilija – kulttuuripalkinto Soinin musiikinharrastajat ry:lle

Soinin kunnan ja sivistyslautakunnan muistamiset vuoden 2020 menestyksistä jaettiin tällä kertaa pienimuotoisessa tilaisuudessa ennen lautakunnan kokousta. Muistamisia tehtiin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen osalta.

Yleensä liikunta- ja nuorisopuolen muistamiset on jaettu marraskuun lopulla Soinin Sisun kanssa yhteisessä palkitsemistilaisuudessa. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi se ei ollut tällä kertaa mahdollista.

MAINOS

Kulttuuritoimen muistaminen on normaalisti huomioitu Itsenäisyyspäivän juhlassa, mutta tällä kertaa siihenkin piti tehdä poikkeus.

Vuoden valmentaja/ohjaaja 2020 on Markku Ojala. Markku on toiminut pitkään Soinin Tiikereiden jääkiekkovalmentajana eri ikäryhmille. Tällä hetkellä hän toimii vastuuvalmentajana U9 sekä U12 joukkueissa.

Myös kiekkokoulussa Markku Jakaa jääkiekko-oppejaan soinilaisille lapsille. Markku on luotettava, rauhallinen ja kohtelias valmentaja.

Vuoden urheilija 2020 on Linda Yli-Ketelä. Linda on soinilainen nainen, joka edustaa Lehtimäen Ratsastajia hevosharrastuksessaan.

Soinin sivistyslautakunnan palkinnot saivat (vas. ylhäältä alaspäin) Merita Myllymäki, Kari Laasala, Nella Korepala, Janrik Jaakkola ja Irma Niemi-Pynttäri sekä (oik. rivi ylhäältä alaspäin) Jenni Vähäsoini, Linda Yli-Ketelä, Minna Välimäki ja Sanni Jussila. Palkituista Markku Ojala puuttuu kuvasta.

Linda on moniosaaja hevosurheilussa, vuoden 2020 aikana on saavuttanut mm. Suomenhevosten estemestaruuksissa hopeaa ratsullaan Rannan Ruhtinas.

Kilpailu käytiin Suomenmestaruus -tasolla. Lisäksi Lindalla on lukuisia sijoituksia kansalliselta tasolta ja hän on ratsastanut nuoria hevosia valtakunnallisen kilpailun, kasvattajakilpailun kärkeen.

Linda on esimerkillinen urheiluja, aina iloinen ja valmiina auttamaan muita. Hän on todellinen esikuva lapsille ja nuorille. Linda on myös aktiivinen seuratoimija ja haluaa antaa panoksensa alueen hevosharrastuksen kehittämiseen.

Ryhtityttö 2020 on Nella Korpela. Nella on esimerkillinen ja liikunnallinen nuori. Hän on aktiivinen ohjaaja mm. kiekkokoulussa ja kesällä yleisurheilukoulussa.

Nella pelaa itse jääkiekkoa naisten liigassa Team Kuortaneen joukkueessa. Liikunnallisuuden lisäksi hänellä on myös hyvä koulumenestys.

Ryhtipoika 2020 on Janrik Jaakkola. Janrik on esimerkillinen ja liikunnallinen nuori mies. Hän on lapsesta asti harrastanut aktiivisesti urheilua, mm. jalkapalloa ja yleisurheilua.

Kesällä 2020 Janrik toimi SoPSin 12-syntyneiden jalkapallojoukkueen valmentajana. Valmennustehtävien lisäksi Janrik on toiminut tuomarina junioreiden jalkapallo-otteluissa. Liikunnallisuuden lisäksi hänellä on myös hyvä koulumenestys.

Sanni on vuoden nuori toimija

Vuoden nuori toimija 2020 on Sanni Jussila. Sanni on menestynyt kolmannen vuoden lukiolainen, joka on nuoresta asti ollut monessa mukana. Hän on erinomainen esimerkki hyvän koulumenestyksen ja aktiivisen harrastamisen yhdistämisestä.

Sanni on aktiivinen talkootyöläinen eri tapahtumissa työtehtäviä valikoimatta. Sanni on iloinen, positiivinen ja periksiantamaton persoona, joka tulee hyvin toimeen kaikenikäisten kanssa. Sanni on harrastanut aktiivisesti lentopalloa ja jalkapalloa seuratasolla.

Sanni toimii sujuvasti ja esimerkillisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Sopsissa hän on toiminut jalkapallovalmentajana eri joukkueissa jo usean kauden ajan. Kesällä 2020 hän on toiminut valmentajana 2011-syntyneiden joukkueessa, ja tämän lisäksi auttanut muiden joukkueiden valmennuksessa aina tarpeen vaatiessa.

Ryhtipoika Janrik Jaakkola, ryhtityttö Nella Korpela ja vuoden nuori toimija Sanni Jussila.

Valmentajana Sanni on tasapuolinen, vaativa ja erityisesti kannustava. Sanni kuuluu myös SoPSin johtokuntaan aktiivisena jäsenenä osallistuen näin myös seuran päätöksentekoon ja toiminnan suunnitteluun.

Lisäksi hän on toiminut useampana vuonna yleisurheilukoulun vetäjänä sekä myös toiminnan organisoinnissa. Sanni on myös ollut mukana seurakunnan toiminnassa mm. vastaten isostoiminnasta leireillä.

Minna Välimäki kunnon kuntalainen!

Kunnon Kuntalainen 2020 on Minna Välimäki. Minna on toiminut Soinissa aktiivisena seuratoimijana jo usean vuoden ajan. Tällä hetkellä hän toimii Soinin Sisun yleisurheilujaoston puheenjohtajana sekä on mukana Sisun johtokunnassa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Soinin paikallisyhdistyksen toiminnassa Minna on myös aktiivinen toimien yhdistyksen varapuheenjohtajana. Minna kannustaa muita liikkumaan ja näyttää myös itse omalla toiminnallaan hyvää esimerkkiä muille terveellisestä elämästä.

Urheilijoiden stipendisäännön perusteella myönnettiin stipendi Linda Yli-Ketelälle, SM 2. Suomenhevosten estemestaruus, Soinin Sisun veteraaniurheilijat Irma Niemi-Pynttärille halli-SM 2. N80, painonheitto ja halli-SM 3. N80, 200 metrin juoksu.

Muista hyvistä saavutuksista Soinin sivistyslautakunta halusi muistaa Soinin Sisua ja sen työryhmää Koskenvuoren kuntoportaiden valmistuksesta.

Kuntoportaat ovat saaneet hyvän suosion Vuorenmaassa ja niiden käyttöaste on ollut hyvällä tasolla. Aktiivisen työryhmän avulla Soiniin saatiin uusi liikuntapaikka, jonka avulla kuntalaiset pystyvät edistämään omaa terveyttään.

Muistamista oli vastaanottamassa Merita Myllymäki ja Kari Laasala.

Kulttuuripalkinto Soinilaisten muusikoiden illasta

Kulttuuripalkinto 2020 ojennettiin Soinin musiikinharrastajat ry:lle Soinilaisten muusikoiden illasta.
Soinilaisten muusikoiden ilta järjestettiin ensimmäisen kerran Soinin 150-vuotisjuhlavuonna, ja se saavutti heti suuren suosion. Tapahtuma on ollut hyvin pidetty, ja se on kerännyt suuren määrän yleisöä joka vuosi.

Koronan vuoksi monet kulttuuritapahtumat jouduttiin perumaan vuodelta 2020, mutta Soinilaisten muusikoiden ilta järjestettiin lähes kokonaan ulkoilmatapahtumana vallitsevat rajoitukset huomioon ottaen.

Ilta alkoi yhteislauluilla Yhteistalolla, minkä jälkeen siirryttiin ulos kuuntelemaan esiintyjiä. Illan aikana lavalle nousi yhteensä n. 40 muusikkoa erilaisissa kokoonpanoissa.

Tapahtumassa oli edustettuna eri musiikkityylejä laidasta laitaan, ja esiintyjinä oli vanhojen tuttujen soinilaisten lisäksi myös uusia nimiä. Kaikkia esiintyjiä yhdisti se, että heillä on jokin kytkös Soiniin.

Tapahtuma on ollut maksuton, mutta halutessaan paikan päällä on voinut antaa kannatusmaksun tapahtumalle. Soinilaisten muusikoiden iltaa ovat olleet järjestämässä Soinin Musiikinharrastajat ry, Kyläpääskyt, Yhteistalo, Tapahtumat Osuuskunta, SoPs ja Soinin kunta.

Muistamista oli vastaanottamassa Jenni Vähäsoini.

Soinin Sisun yleisurheilujaosto muisti menestyneitään

Myös Soinin Sisun yleisurheilujaosto on muistanut menestyneitä jäseniään vuodelta 2020.
Muistamisten kohteena ovat olleet Jelena Jaakkola (SM 4. N Keihäs 55,89m), Pihla Peura (pm 3. T11 1000m, pm 6. T11 maasto 1km ja pm 5. T11 keihäs) sekä Irma Niemi-Pynttäri (halli SM 2. Painonheitto N80, 9.74m ja SM 3. 200m N80 60,41).

Viime kesän yleisurheilukoulun järjestäminen oli haastavaa koronarajoitusten vuoksi, mutta rajoituksista huolimatta toimintaa pystyttiin järjestämään ja innokkaita lapsia oli hyvin mukana.

Kesän aikana pidettiin yleisurheilukisoja rajoitukset huomioiden mm. Hippo cup osakilpailut, Viiskuntakisat ja Hippo-ottelut.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät