Alajärven hiihtoladuilla käy kuhina!

Mainos[adrotate banner="3"]
Alajärven Ankkurien hiihtojaoston sihteeri Susanna Tähtinen-Salo ja puheenjohtaja Jouko Lehtelä kannustavat kaikkia nyt suksille, kun olosuhteet ovat mitä parhaimmat!

Lauhan syksyn jälkeen meillä on jälleen kunnon talvi ja ei olekaan ihme, että Alajärvellä laduilla käy nyt melkoinen kuhina.

– Meillä on todella hyvät latukoneella ajetut ladut Alajärvellä esimerkiksi Kanaharjussa, toteaa Alajärven Ankkurien hiihtojaoston puheenjohtaja Jouko Lehtelä.  Hiihto onkin hyvin monipuolinen laji, joka sopii kaikenikäisille. Se on lapsille hyväksi peruskunnon luomisessa ja aikuisille terveyden ja hyvän kunnon ylläpitäjänä.

MAINOS

– Hiihto onkin suomalaiselle perustaito, joka on hyvä oppia jo lapsena, jaoston sihteeri Susanna Tähtinen-Salo toteaa ja kiittää hiihtoa siitäkin mukavaksi harrastukseksi, että sitä voi harrastaa koko perhe yhdessä ja yläikärajaa ei ole!

Hiihto kehittää harrastajallaan sekä kestävyyttä että voimaa, yhtä tehokasta ja monipuolista lajia on vaikea löytää. Hiihtämään myös pääsee, kun lähtee ladulle, ilman ennalta sovittuja käyttövuoroja.

Tänä talvena meitä on hemmoteltu runsaalla lumentulolla ja niinpä laduillakin on nyt lunta mukavasti ja latuja hoidetaan pitkälle kevääseen. Kauden pääsi aloittamaan jo marraskuussa Lehtimäen Valkealammen ensilumen ladulla.

Hiihto onkin saanut tänä talvena paljon uusia ystäviä, mikä näkyy paitsi laduilla, myös suksikaupassa. Kauppias Lauri Joensuu Kesport Alajärveltä kertoo, että suksikauppa on tänä talvena ollut vilkasta ja valtaosa myydyistä suksista on karvapohjaisia, ns. skinejä, jotka ovat voitelun kannalta helpot harrastajalle.

Kesportiin tuodaan myös paljon suksia voiteluun ja hyvän voitelun turvin voikin sitten hiihtää pitkät pätkät ilman voitelumurheita. Hyvillä suksilla, jotka on hyvin voideltu, hiihto on monin verroin mielekkäämpää, kuin huonoilla välineillä.

Hiihtokoulusta oppia kaikenikäisille!

Kaikki harrastaminen ja pohja sille luodaan lapsena ja lapset ovatkin yleensä aina innostuneita hiihtäjiä. Olisikin hyvä, jos lapset ja nuoret saisivat harrastaa eri liikuntalajeja mahdollisimman monipuolisesti.

Tätä tukemaan hiihtojaosto ja kaupungin vapaa-aikatoimi järjestävät Alajärven Osuuspankin sponsoroimana Muumi-hiihtokoulun, joka alkaa tulevana lauantaina 30.1.

Hiihtokoulua pidetään kahdelle eri ikäluokalle: 5-6 -vuotiaille ja toinen ryhmä 7 ikävuodesta ylöspäin! Hiihtokoulu on kaikille ilmainen.

Ilmoittautuminen on ensimmäisellä kerralla paikan päällä kello 12.30 alkaen Karhulaavulla keskustan kuntoradalla. Hiihtokoululaiset jaetaan turvallisuusmääräyksiä noudattaviin ryhmäkokoihin.

– Jos haluat tuoda lapset hiihtokouluun, mutta et itse osallistua, niin voit myös lähteä hiihtämään hiihtokoulun ajaksi omia aikojasi, muistuttaa Tähtinen-Salo. Toisella hiihtokoulukerralla keskiviikkona 3.2. vanhemmille on tarjolla myös opastusta ja niksejä suksien voiteluun sillä aikaa, kun lapset ovat hiihtokoulussa!

Perinteiset Hippo-hiihdot järjestetään myöhemmin helmikuussa hiihtokoulun jälkeen, mikäli mahdollista.

Hiihtojaoston väki on suunnitellut myös muutaman viikkokisan pitämistä arki-iltaisin kevyellä organisaatiolla niin, että lapsiaan hiihtämään tuovia vanhempiakin toivotaan hetkeksi sekuntikellon käyttäjiksi! Moni asia kuitenkin on kiinni koronamääräyksistä.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaa on saanut Suomeen toimitetuista rokotteista väestöosuuttaan huomattavasti pienemmän määrän
Seuraava artikkeliTyöttömien työnhakijoiden osuus Alajärvellä maakunnan kärkeä – Kuortaneen alhaisimpia