25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Alajärvellä maakunnan kärkeä – Kuortaneen alhaisimpia

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 8894 työtöntä työnhakijaa.

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä kasvoi 1963 henkilöllä, eli 28,3 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 38,7 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaalla nousi edellisestä kuukaudesta 1905 henkilöllä. Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 117 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 10,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Manner-Suomen pienin osuus oli Pohjanmaalla (10,3 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,6 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa muutos heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten Karijoella (54 %), Teuvalla (52 %) ja Ilmajoella (38 %). Viime vuoden vertailuajankohdasta työttömyys laski Etelä-Pohjanmaan kunnista Soinissa (-10 %) ja Ähtärissä (-9 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Isojoella (6,1 %), Kuortaneella (6,9 %) ja Evijärvellä (7,2 %). Korkeimmat osuudet olivat Kauhajoella (13,1 %), Alajärvellä (11,7 %) ja Seinäjoella (11,1 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät