-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

And out we go! -luontomatkailun mahdollisuuksista järjestäjään webinaari!

Outdoor Leader -hanke järjestää kansainvälisen And out we go! Benefits of outdoor activities -webinaarin ulkoliikunnan ja luontomatkailun mahdollisuuksista torstaina 18. helmikuuta kello 11–15.30.

Geomatkailu on nopeasti kasvava luontomatkailun osa-alue. Aisaparin alueen merkittävin geomatkailukohde on 22 kilmoterin läpimittainen Lappajärven törmäyskraatteri. Itse Lappajärvi on Euroopan suurin kraatterijärvi.

MAINOS

Aisaparin rahoittama Kraatterijärven georeitti -opaaseen on koottuna kiinnostavimmat turvallisesti tavoitettavat geologiset luontokohteet kraatterin ympärillä.

Aisaparin rahoittamilla hankkeilla on otettu mukaan runsaasti georeittikohteita myös kauempaa geologisesti täysin toisenlaisilta alueilta Evijärveltä Ähtäriin, sekä kehitetty hotelli Kivitipun geologista näyttelytoimintaa. Noiden toimien tavoitteena on saada alueelle UNESCOn myöntämä geopark-status.

Lisäksi Kauhavan ja Lapuan geologisesti merkittävät luonto- ja kulttuuriperintökohteet -oppaan pohjalta olisi mahdollista kehittää erilaisia uusia georeittejä tai päivittää vanhentuneita geologisia tietoja sisältäviä opasteita, esimerkiksi Simpsiön luontopoluilla.

FT, planeettageologi, kraatteritutkija Teemu Öhman tuo webinaarissa esiin geomatkailun mahdollisuuksia.

And out we go! -webinaarissa kuullaan useita puheenvuoroja eri ulkoilukohteista sekä Suomen että Ruotsin puolelta.

Asiantuntijat kertovat miten paikallisista reitistöistä ja muista luontomatkailukohteista saa kaikki hyödyt esiin, miten kannattaa suunnitella uusia kohteita ja kuinka voi uudistaa jo olemassa olevia reittejä tai nähtävyyksiä esimerkiksi tarinallistamisen, yritystoiminnan tai tietyn teeman avulla.

Koronan vaikutuksista luontomatkailuun puhuvat Leader Ålandin toiminnanjohtaja Alexandra de Haas ja huippukokki Michael Björklund Ahvenanmaalta.

Webinaari on avoin ja maksuton kaikille luontomatkailun kehittämisestä kiinnostuneille. Ohjelmaa on luvassa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Etukäteen kuvatut videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Live-esitysten kieli on englanti.

Kysymyksiä voi esittää kaikilla kolmella kielellä. Webinaarin juontaa Maskun kunnan elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen.

Webinaarin alussa kello 11–12.30 tutustutaan ruotsalaisten hankekumppaneiden koordinoimaan ohjelmaan. Lounastauon jälkeen kello 13.30 alkaa suomalaisten Leader-ryhmien ohjelma. Teams-kutsu webinaariin lähetetään ilmoittautuneille 16.2.

Kansainvälisessä Outdoor Leader -hankkeessa on mukana viisi Leader-ryhmää Varsinais-Suomesta, yksi Satakunnasta, yksi Etelä-Pohjanmaalta ja kaksi Ruotsista.

Hankkeen tavoitteena on innostaa paikallisia yhdistyksiä kehittämään retkeilyreittejä ja ulkoilualueita Suomessa ja Ruotsissa. Suomalaiset ryhmät järjestävät vielä toisenkin webinaarin samojen teemojen ympärillä 18. maaliskuuta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät