Monta onnistujaa palkittiin Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin kunnan ja Vimpelin Vedon yhteinen palkitsemistilaisuus toteutettiin erityisjärjestelyin lukion auditoriossa.

Tilaisuudessa palkittavat oli porrastettu kaikkiaan kahdeksaan eri ryhmää, ja yhden ryhmän palkitsemiseen oli varattu 15 tai 30 minuuttia tilaisuuteen saapumisineen, palkitsemisineen ja valokuvauksineen.

MAINOS

Turvaväleistä ja maskien käytöstä oli palkittavia ohjeistettu etukäteen. Lehdistön kuvattavaksi kokoonnuttiin hetkeksi ilman maskeja.

Tänäkin vuonna Vimpelissä palkittiin useamman urheilulajin onnistujia. Lajirepertuaari ylettyy judosta sisäsoutuun ja yleisurheilusta pesäpalloon.

Kulttuuripalkinto myönnettiin Vimpelin Mieslaulajille, joka on laulanut itsensä ihmisten sydämiin lähes sadan vuoden ajan.

Tunnustusta rohkealle tienraivaajalle

Vimpelissä on myönnetty Kunnallinen yrittäjäpalkinto vuodesta 2002 lähtien. Palkinnon saajan valinnasta päättävät kunnan ja yrittäjäyhdistyksen edustajat yhdessä.

Vuoden 2020 huomionosoituksen sai sunnuntaina Boutique Johanna K:n yrittäjä Johanna Korkea-aho. Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli luonnehtii Korkea-ahoa rohkeaksi tienraivaajaksi.

– Hän aloitti palvelualan yrittäjän uransa niin katastrofaaliseen aikaan kuin vain voi. Johanna Korkea-aho on kehittänyt positiivisesti kauppaa ja verkkokauppaa ja osoittanut positiivista henkeä meidän yrittäjäyhteisöllemme.

Kunnallinen yrittäjäpalkinto 2020 myönnettiin Johanna Korkea-aholle, joka luotsaa Boutique Johanna K. -nimistä yritystä Vimpelin keskustassa.

Johanna Korkea-aho myy liikkeessään muiden muassa naisten vaatteita, koruja, luontaistuotteita, valaisimia ja pienkodinkoneita.

– Olen yrittänyt miettiä jotakin uutta ja tuotevalikoima on laajentunut. Miesten vaatteita on myynnissä pieni koe-erä – ja lisää on tulossa. Kasailen yrityksille ja yhteisöille valmennuspuolta eli haluan tuoda yrityksille esimerkiksi työhyvinvointiin liittyviä paketteja, mentaalivalmentajan ja rentoutusvalmentajan koulutukset suorittanut yrittäjä kertoo.

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä on ollut Johanna Korkea-aholle mielenkiintoinen, opettavainen ja omalla tavallaan raskas.
– Vahvemmilla jaloilla seison tänä vuonna, uskoo palkittu yrittäjä.

Mieskuoro ja judoka palkinnoilla

Kulttuuripalkinto myönnettiin Vimpelin Mieslaulajille, joka valmistautuu parhaillaan vuoden 2023 keväällä vietettäviin satavuotisjuhliinsa.

– Tuntuu mukavalta, kun arvostetaan pitkäaikaista kulttuurityötä, kiteytti palkinnon vastaanottanut kuoronjohtaja Olli Uusitupa, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 1982 lähtien.

Vimpelin Mieslaulajien vahvuus on tällä hetkellä 23 laulajaa. Korona-aika on vaikuttanut myös kuoron toimintaan. Syksyllä harjoituksia ei järjestetty ollenkaan ja tammikuun puolivälin paikkeilta lähtien on kokoonnuttu kahdessa ryhmässä vuoroviikoin.

– Harjoittelu on olematonta ja harjoitteluun tulee pitkiä taukoja. Mutta näillä on mentävä. Harjoittelemme satavuotiskonserttiamme varten.

Vuoden urheilijan palkinnon sai Lappajärven Veikkoja edustava judoka Vilma Leppäniemi, joka otteli hopeaa alle 21-vuotiaiden SM-kisoissa.

Pohjois-Suomen viestipataljoonassa varusmiespalvelustaan Kainuun Prikaatissa suorittava alikersantti kertoo, että judoura on ollut tauolla koronapandemian takia lajitreenien jäätyä vähälle.

– Tällä hetkellä minulla ei ole tavoitteita judouralla. Tarkoituksenani on jatkaa kilpajudokan uraa, kun tilanne normalisoituu. Armeijan jälkeen aloitan Tampereella rakennusinsinööriopinnot ammattikorkeakoulussa.

Monipuolisesti onnistujia

Tämänvuotinen liikunnan erityispalkinto annettiin Maija Pippolalle. Hän kävelee ympäri vuoden ja pyöräilee kesäaikaan. Hän kertoo käyvänsä Alajärven uimahallin virtuaalivesijumpassa.

Kuntosaliharjoittelua Pippola tekee satunnaisesti Alajärven uimahallin kuntosalilla tai Itäkylässä.

– Olen aloitellut tänä talvena hiihtoa, jota en ole tehnyt varmaan viiteen vuoteen.

Vuoden Nuori toimija on Maria Koivukoski, joka on ohjannut vetänyt 4H-kerhoja 13-vuotiaasta lähtien ja opettanut vimpeliläislapsia esimerkiksi leipomaan. Hän on toiminut muiden muassa monitoimintakerhon ohjaajana ja viimeksi hän on pitänyt Metsäsalapoliisi-kerhoa.

– Olen aina tykännyt toimia lasten kanssa.

Palkittujen vimpeliläisten joukkoon kuuluvat myös esimerkiksi hiihtäjä Esko Hyyppä (vas.), Liikunnan erityispalkinnon saanut Maija Pippola, sisäsoudussa SM-mitalisti Jaana Hietala, seiväshyppääjä Janna-Juulia Mäenpää, moukarinheittäjä Juho-Joel Mäenpää ja hiihtäjä Aarne Lehtisalo.

Leivontaharrastustaan Vimpelin lukion abiturientti on hyödyntänyt alkuvuodesta 2020 käynnistämässään 4H-yrityksessä.

Maikin Maukkaat on saanut hyvin tilauksia, vaikka nyt onkin ollut hieman hiljaisempaa. Maria Koivukoski tähtää lukion jälkeen lääketieteen opintoihin.

Kunnon kuntalainen on Erkki Ventilä, joka palkittiin myös Vuoden valmentajana.

Ventilä kuuluu Vedon pitkäaikaisiin koripallovaikuttajiin, joka valmentaa tällä hetkellä kahta mikrotyttöjen joukkuetta, mutta käyttää kymmeniä tunteja viikoittain lasten, nuorten ja aikuisten valmennukseen.

Hän pitää myös yksilötunteja juniori- ja liigajoukkueiden pelaajille sekä kuntoilee ja omalta osaltaan edistää terveysliikuntaa.

Vimpelin Vedon palkitsemistilaisuudessa muistettiin kaikkiaan viittäkymmentäkolmea onnistujaa seuran. Mukana olivat kaikki seuran lajit eli pesäpallo, koripallo, jääkiekko ja yleisurheilu.

Seuran parhaana pesäpalloilijana palkittiin Perttu Ruuska. Tilaisuuden päätteeksi seuran D-pojat saivat viime kaudella saavuttamansa Läntisen alueen kilpasarjan pronssimitalit.

Vimpelin kunnan yrittäjäpalkinto: Boutique Johanna K.
Vimpelin kunnan kulttuuripalkinto: Vimpelin Mieslaulajat
Ryhtityttö ja Ryhtipoika: Lotta Kangasaho ja Lari Kuusela
Nuori toimija: Maria Koivukoski
Vapaa-aikatoimen palkitut
Stipendisäännön mukaisesti palkittavat urheilijat:
Vilma Leppäniemi judon SM-hopea U21 -70kg
Juho-Joel Mäenpää kiekonheiton SM-pronssi M17
Janna-Juulia Mäenpää seiväshyppy SM-kulta T14
Esko Hyyppä hiihdon SM-kulta M65 3×5 km (p)
Aarne Lehtisalo hiihdon SM-kulta M65 3×5 km (p)
Markku Kivipelto kynnön SM-kulta paluuaura
Jaana Hietala sisäsoudun SM-hopea N40
Vuoden urheilija: Vilma Leppäniemi
Kunnon kuntalainen: Erkki Ventilä
Liikunnan erityispalkinto: Maija Pippola
Vuoden valmentaja: Erkki Ventilä
Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen jäsenet: Elmeri Anttila, Juho Heikkala, Olli Heikkala, Mikko Kanala, Antti Kortteenperä, Aleksi Lassila, Severi Lassila, Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä, Perttu Olli, Aleksi Rantala, Matias Rinta-aho, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Viljo Sillanpää, Ville Takala ja Mikko Vihriälä. Pelinjohto: Markku Hylkilä ja Ismo Ankkuri. Fysiikkavalmennus: Petri Heikkinen. Joukkueenjohto: Heikki Seppä, Huolto: Mikko Liikala (huoltaja), Marja-Liisa Kivipelto (lääkäri)

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKaksi uutta koronavirustartuntaa Etelä-Pohjanmaalla
Seuraava artikkeliAntti Laukkonen jatkaa Eläkeliiton Alajärven yhdistyksen puheenjohtajana