Korona-aika koettele kehon ja mielen terveyttä – itsehoitokursseilta apua omaan ja läheisten hyvinvointiin

Mainos[adrotate banner="3"]

Korona-aika on ollut koettelemus niin kehon kuin mielenkin hyvinvoinnille, ja sama jatkuu edelleen.
Osteopaatti, psykoterapeutti ja kiinalaisten hoitojen tuntija Kimmo Peltola Kehon ja mielen hoitokeskus Body Mind Centeristä kertoo, että tästä syystä kevätkaudelle on luvassa kursseja, joilta saa oppia oman ja läheisten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Kimmo Peltolan yritys sijaitsee Ähtärissä hotelli Mesikämmenessä, jonka avarissa kokoustiloissa kurssit järjestetään koronarajoituksia- ja ohjeita noudattaen.

MAINOS

Järviseudun asukkaille Kimmo on tuttu siitä, että hän on jo vuosien ajan tuonut hoidot tarjolle myös Alajärvelle, jossa hän tällä hetkellä ottaa asiakkaita vastaan koulutettu hieroja MY-H:n tiloissa.

Kurssit järjestetään Mesikämmenessä koska sijainti on keskeinen ja tarjolla on runsaasti tilaa, jotta turvavälit voidaan toteuttaa. – Kurssit on tarkoitus nyt järjestää sen kokoiselle porukalle, jonka viranomaiset sallivat. Jos raja on kymmenen henkilöä, sitten raja on siinä, Kimmo kertoo.

Ensimmäinen kurssi on jo helmikuussa 20.-21.2. ja silloin teemana on tai-chi-kung peruskurssi. Kyseessä on kiinalainen terveysliikunta, joka soveltuu aivan kaikille normaalisti liikkumaan kykeneville.

Seuraavaksi vuorossa on 27.-28.3 Shiatsu- ja akupainannan peruskurssi. Myös tämä on suunnattu kaikille kiinnostuneille ja siinä missä tai-chi-kungon itsehoitomenetelmä niin keholle kuin mielellekin, opitaan tällä kurssilla hoitamaan läheisiä.

Sidekudoshieronnan peruskurssi pidetään 8.-9.5. Kurssi ei vaadi pohjatietoja, mutta se soveltuu myös täydennyskoulutukseksi ammattilaisille.

Sidekudoshierontaa saapuu opettamaan Tampereelta vielä ennen eläköitymistään yksi harvoista alan opettajista, osteopaatti Markku Helin. Kevättalven muut kurssit vetää Kimmo Peltola itse, je kevättalven aikana hän vetää myös akupunktiokoulutuksia Seinäjoella.

Kimmo Peltola on tehnyt itse niitä asioita, joita hän opettaa muille, 30 vuoden ajan ja opettanutkin noin 15 vuotta, enimmäkseen pääkaupunkiseudulla.

Kesäkuulle on luvassa vielä yksi kurssi, Vapauta energiaa viikonloppu, joka toteutetaan yhdessä oululaisen Rentovilla Oy:n kanssa. Kurssilla on luvassa tekemistä koko perheelle, monia itsehoidollisia menetelmiä kuten joogaa, tai-chia ja faskiakäsittelyjä.

– Poikkeusaikoina jotkut meistä oireilevat enemmän keholla, toiset mielellä ja osa molemmilla. Näillä kursseilla on tavoitteena tarjota työkaluja itsehoitoon ja myös toisen hoitoon, menetelmiä, jotka auttavat meitä pysymään terveinä ja hyvinvoivina, Kimmo sanoo.

– Hyvinvoinnista huolehtimisen tarve on korona-aika noussut aivan uudelle tasolle ja esimerkiksi terapian tarve on lisääntynyt merkittävästi. Itsestään ja läheisistään huolehtiminen on tärkeää myös ennaltaehkäisevästi.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä neljä uutta koronavirustartuntaa
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä kaksi uutta tartuntaa