Tomi Kurunmäelle Suomen Yrittäjien hopeinen ansiomerkki

Mainos[adrotate banner="3"]

Puutili Ky:n yrittäjä Tomi Kurunmäki on saanut vastaanottaa Suomen Yrittäjien hopeisen ansiomerkin kiitoksena kymmenen vuotta kestäneestä puheenjohtajuudestaan Lehtimäen Yrittäjät ry:ssä.

Puheenjohtajan pestin Kurunmäki päätti vuoden vaihteessa hyvillä mielin. Mennyt ajanjakso oli mielenkiintoinen ja tuo aika tarjosi mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä eri puolilta Suomea.

MAINOS

– Paljon tehtiin ja paljon jäi tekemättä tässä paikallisestikin, mutta harmittamaan jäi oikeastaan vain tämä viimeinen vuosi. Koronan vuoksi moni suunniteltu asia jäi toteutumatta ja esimerkiksi vuoden yrittäjän palkitsemista ei voitu tehdä yhtä juhlavasti kuin yleensä.

Kurunmäki kiittää sitä, että Lehtimäen Yrittäjissä on aina ollut hyvät hallitukset, joiden ansiosta myös puheenjohtajana toimiminen on ollut helppoa. – Toiminta ei ole vain yhden ihmisen takana, koska meillä täällä kaikki yrittäjätkin tekevät itse tuottavaa työtä ja aika on rajallista.

Pitkä yrittäjäura

Tomi Kurunmäestä tuli yrittäjä 20-vuotiaana. Yrityksen toiminnassa olivat alkuvaiheissa mukana Kurunmäen lisäksi hänen vanhempansa ja veljensä.

Aluksi yrityksessä tehtiin huonekaluteollisuuden tarvitsemia poraliitostappeja. Niitä tehtiin vuosien varrella lukematon määrä.

Kurunmäellä on seinällään taulu, jossa on ensimmäinen yrityksessä tehty tappi päiväyksellä 24.6.1993 ja rinnalleen se on saanut myös viimeisen, päivättynä 11.4.2008.

Kun poraliitostappien kysyntä laimeni, rinnalla tehtiin myös höyläystä ja monenlaista kokeilua puualalla.

Vuonna 2008 Kurunmäki aloitti merkonomiopinnot työn ohessa ja valmistui 2011. Pian joku tuttu kysyi, tekisikö hän kirjanpidon. Pian kysyin toinen ja eipä kauan, kun Kurunmäki huomasi, että tilitoimistoalan tehtäviä riitti yhä enemmän.

– Tein kuitenkin edelleen mm. rakennuspuolen töitä, kunnes 2015 päätin keskittyä pelkästään tilitoimistoalaan.

Tällä hetkellä Puutili Ky tarjoaa hallinnolliset palvelut luotettavasti erilaisille yrityksille, asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille. Hallinnolliset isännöintipalvelut ovat tarjolla Alajärven seudulle, mutta tilitoimistoasioissa palvellaan kattavasti koko Suomen alueella.

– Tällä hetkellä asiakaskuntaa, yrityksiä ja maatiloja, on noin 150. Alue on Espoosta Ouluun, vaikkakin kappalemääräisesti isoin osa asiakkaista on lähiseuduilta.

Vuoden 2018 alussa Vuokko Yli-Kesäniemi liittyi yrityksen henkilöstöön. – Nyt ydintiimiin kuuluu kaksi henkilöä ja yrityksen pienen koon ansiosta pystymme antamaan asiakkaille yksilöllistä palvelua.

Tomi Kurunmäki uskookin, että pieni tilitoimisto pärjää juuri siksi, koska tarjottu palvelu ja hinta yhdistettynä tarjoavat kilpailukykyisen paketin, jossa asiat tehdään asiakkaalle helpoiksi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHalpaHallille myönnettiin Avainlipun käyttöoikeus
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla varmistui eilen toinen koronaviruksen UK-variantti