-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Koronavirusepidemian vaikutuksista kärsineille kulttuuritoimijoille apurahoja

Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus päätti avata apurahojen haun koronaviruksen vaikutuksista kärsiville kulttuuritoimijoille. Kulttuurialan toimintaedellytykset ovat merkittävästi heikentyneet viimeisen vuoden aikana koronarajoitusten vuoksi.

Kulttuurin kehittäminen ja tukeminen on yksi Etelä-Pohjanmaan liiton perussopimuksessa määritellyistä tehtävistä, minkä vuoksi liitto katsoo tärkeäksi osallistua kulttuurisektorin tukemiseen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

MAINOS

Maakuntahallitus hyväksyi menettelyehdotuksen, jonka mukaan liitto käyttää talousarviomäärärahojaan 60000 euroa kulttuuritoimijoiden apurahoihin.

– Kulttuurialoilla useat toimijat ovat tilanteessa, jossa työmahdollisuudet ovat kokonaan loppuneet. Toivottavasti näillä apurahoilla voimme lievittää kulttuurialan ammattilaisten tilannetta edes hetkellisesti.

– Olisi erityisen hienoa tukea myös rajoitukset huomioivia kulttuurielämyksiä, joita meistä jokainen kovasti kaipaa, toteaa kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma.

Apuraha on haettavissa 17.2.−17.3. Haku on tarkoitettu kulttuuritoimijoille, joiden toimintaan koronaepidemian vaikutukset ovat välittömästi kohdistuneet.

Apurahaa voivat hakea Etelä-Pohjanmaalla toimivat kulttuuritoimintaa ammattimaisesti toteuttavat kulttuuriyhdistykset, työryhmät, freelancerit, yksittäiset taiteilijat ja kulttuurialan yritykset.
Maakuntahallitus päättää apurahojen saajat kokouksessaan 19.4.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät