10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Isoja joukkoaltistumisia Etelä-Pohjanmaalla – kaksi uutta koronakuolemaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna 12.-14.2. kuusitoista uutta koronavirustartuntaa, jotka aiheuttivat isoja joukkoaltistumisia.

Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 566. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 42 tartuntaa, alueen ilmaantuvuus on 21,8/100 000 asukasta.

Etelä-Pohjanmaalta on toistaiseksi löytynyt neljä koronaviruksen UK-varianttia (britti-variantti).

MAINOS

Lähes puolet (43 %) viimeaikaisista tartunnoista on saatu perhepiiristä, sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä todettujen tartuntojen osuus on 29 prosenttia ja ulkomailta saatujen tartuntojen osuus on vain neljä prosenttia.

Tartunnan lähde on jäänyt epäselväksi seitsemässä prosentissa tartuntoja.

Alueella on yhteensä seitsemän koronapotilasta osastohoidossa, valtaosa terveyskeskusten vuodeosastoilla. Viimeisen viikon aikana kaksi eteläpohjalaista on menehtynyt koronaan, yhteensä alueellamme on ollut 12 koronakuolemaa.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 75054. Eilen tutkittiin 234 näytettä. Viime viikolla tutkituista 2625 näytteestä positiivisten näytteiden osuus oli 1,1 prosenttia.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkin linjaukset

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki teki linjauksia tänään 15.2. kokouksessa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien. Alueellinen yhteistyöryhmä piti voimassa 8.2. antamansa suositukset, jotka ovat voimassa 1.3.2021 saakka.

Myös aluehallintoviraston antama 20 henkilön kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on voimassa 1.3. saakka.

Nyrkki toivottaa kaikille turvallista hiihtolomaa ja suosittelee viettämään sitä THL:n ohjeistuksen mukaisesti,

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät