12.8 C
Alajärvi
lauantai 30.9.2023
spot_img
MAINOS

Vimpeliin avataan helmikuussa 2022 Pohjoismaiden upein Jäätaidekeskus – avoinna syksyyn saakka

Ympäristön asukkaat, matkailijat sekä koululais- ja muut ryhmät pääsevät nauttimaan ainutlaatuisesta jäätaidenäyttelystä ja jääsatumaailmasta Vimpelissä kantatie 68:n varrella helmikuusta 2022 alkaen. Jäätaidekeskuksen toteuttaa Jäälinna ry yhdessä paikallisen yhdistyksen kanssa.

Useita kuukausia avoinna oleva jäätaidenäyttely on harvinaista herkkua Suomessa. Leppävirralla toimii kolmatta vuotta Muumijääluola, jonka on niin ikään toteuttanut Jäälinna ry.

Muumijääluolan veistoksia on käynyt ihailemassa jopa yli 35000 kävijää kaudessa. Lapissa jääveistoksia on nähty Kemin lumilinnassa ja myös muissa lumirakennelmissa kuten Kittilän Snow Villagessa. Maailmalla jäänäyttelyitä on useita, esimerkiksi Berliinin suuret veistoskeskukset.

MAINOS

Soiva taidenäyttely ”Eläinten Karnevaali” Vimpeliin

Vimpelin Jäätaidekeskuksen näyttely tulee olemaan erityisen hieno ja vaikuttava, sillä teemana on soiva jäätaidenäyttely, Camille Saint-Saensin ”Le Carnaval Des Animaux” -”Eläinten Karnevaali”.

Ranskalainen säveltäjä Camille Saint-Saens sävelsi 14-osaisen ”Eläinten Karnevaalin” vuonna 1886. Jokainen teoksen osa kuvaa tiettyä eläintä ja jäätaidenäyttelyssä nämä eläimet nähdään upeina jääveistoksina.

Näyttelyssä voi ihastella mm. villiaaseja erittäin nopean piano-osuuden rytmittämänä sekä kenguruita näiden loikkimista kuvaavan pianomusiikin säestyksellä. Lintuhäkki on puolestaan puhaltimien hallitsema osa, leijonan kuninkaallisessa marssissa kuullaan myös leijonien karjuntaa. Teoksen kuuluisin osa on Joutsen, jossa sello soittaa kaunista melodiaa pianon säestyksellä.

Näyttelyn toteuttaa 10 maailman parhaimmistoon kuuluvaa jäätaiteilijaa, jotka tulevat mm. Japanista, Mongoliasta ja Latviasta. Näillä kaikilla jäätaiteilijoilla on erityinen suhde Suomeen ja he ovat vierailleet useissa Suomen jääveistostapahtumissa jo yli 10 vuoden ajan.

Myös lasten taidetta esitellään Vimpelissä

Jäätaidekeskuksen koko on 375 neliötä ja varsinaisten jääveistosten lisäksi tilaan tulee mm. jääliukumäki ja muita aktiviteetteja.

Näyttelyn yhteydessä oleviin tiloihin tulee kahvila-ravintola sekä muita toimintoja, joista hyvin kiinnostava on myös lasten taidenäyttely. Siihen uskotaan saatavan Pohjanmaan alueelta jopa 1000 taideteosta samasta ”Eläinten Karnevaali” -aiheesta.

Jäälinna ry on voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on jäänveiston, hiekanveiston ja nykyään myös puunveiston esittäminen tapahtumien, näyttelyiden ja koulutusten kautta.

Jäälinna tekee yhteistyötä maailman parhaiden veistotaiteilijoiden kanssa. Jäälinna ry:n ja Hotelli Kivitipun yhteistyö alkoi talvella 2020 kansainvälisen jäänveistotapahtuman myötä. 26.-28.2. Jäälinna ry järjestää Lappajärvellä 27:nnet jäänveiston SM-kilpailut.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät