-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Koko perhe talviseikkailee talvilomaviikolla Soinissa!

Soinissa järjestetään talvilomaviikolla 27.2.-7.3. koko perheen Talviseikkailu, jolla halutaan innostaa ja aktivoida soinilaisia perheitä liikkumaan ja tekemään yhdessä asioita sekä nauttimaan talvesta!

Talviseikkailua ovat järjestämässä MLL:n Soinin yhdistys, Soinin kunnan liikuntapalvelut sekä Soinin 4H-yhdistys.

MAINOS

Idea tapahtumaan tuli MLL:ltä, jossa on harmiteltu sitä, ettei lapsiperheille voida rajoitusten vuoksi järjestää oikein mitään mukavaa yhteistä puuhaa. Liisa Valkealahti ja Hanna Keskitalo MLL:ltä kertovat, että jo monina vuosina järjestettyä temppurataakaan ei nyt voida talvilomalle järjestää.

Matti Puranen Soinin 4H -yhdistyksestä toteaakin, että Talviseikkailu on hyvä vaihtoehto, koska se tapahtuu ulkona ja seikkailemaan voidaan lähteä koko perhe yhdessä! Samalla linjalla on liikuntasihteeri Janne Kujala, joka toivoo, että seikkailu toteutettaisiin nimenomaan koko perheen voimin.

Talviseikkailulle kannattaakin lähteä iloisen mielen ja mukavan tekemisen takia, mutta myös mahtavia palkintoja on luvassa! Mitä useammassa kohteessa käyt, sitä paremmat asemat on arvonnassa, sillä jokainen käyty kohde on arvonnassa yksi arpa!

Ota perheen kesken selfie eri rasteilla, joita löytyy yhteensä kahdeksan. Rasteilta löytyy ilmoitus/esite, jonka kohdassa yhteiskuva tulee ottaa. Selfiessä olevien henkilöiden tulee olla tunnistettavissa.

Yhdestä rastista voi lähettää vain yhden kuvan, eli kun kaikki rastit kierretään viikon aikana, on perheellä arvonnassa kahdeksan arpalipuketta!

Arvonta suoritetaan viikolla 10 heti loman jälkeen. Pääpalkintona on sadan euron lahjakortti vapaavalintaiseen soinilaiseen liikkeeseen. Arvonnassa palkintoina on myös mm. rattikelkka ja monenlaisia muita hyviä palkintoja!

Viikon aikana kuvia voi lähettää whatsupilla Jannelle 040 079 0643 tai Matille 040 064 9873, tai sähköpostilla janne.kujala@soini.fi tai soini@4h.fi.

Sporttiset rastit

Talviseikkailun rastit on suunniteltu varsin sporttisiksi, sillä ne sijaitsevat valtaosin paikoissa, jotka muistuttavat siitä, mitä kaikkia kivoja ulkoliikuntapaikkoja Soinista löytyy!

Kahdeksasta rastista eka löytyy Linjanmäeltä, jossa on hyvä pulkkamäki koko perheelle. Linjamäelle kulku tulee tehdä Museonmäeltä Ketolantien loppupäästä, jossa on opastekyltti.

Reitti kulkee noin 400 metriä talvimaastopyöräreittiä pitkin Linjanmäkeen. Jotta maastopyöräilyreitti ei kärsisi tästä kovin, kannattaa kulkea uran keskellä mistä reitti on kovempaa.

Toinin rasti sijaitsee yhtenäiskoulun vieressä jääkiekkokaukalolla. Järjestäjät toivovat aktiivisia luistelu- ja pelihetkiä koko perheelle!

Kolmas rasti on Museonmäellä kuntoradan lähtöpaikan läheisyydessä. Ajatuksena on, että perheen kesken käydään hiihtämässä ja nauttimassa raittiista ulkoilmasta!

Neljäs rasti löytyy leikkipuisto Leikkimaasta. Leikkipuistossa on jonkin verran lunta näin talviaikana, mutta varmasti viikon aikana polkuja syntyy eri leikkivälineille.

Viides rasti sijaitsee Lintuharjulla frisbeegolfradan parkkipaikalla. Perheen kesken voi käydä lenkkeilemässä ja samalla napata selfien matkan varrelta!

Kuudes rasti on Herttualan tontilla, missä voi käydä tekemässä sään salliessa lumiukon tai vaikkapa lumienkelin. Suomenselän Samoilijoilla on sopivasti käynnissä 17.2.-14.3. välisenä aikana #ulkonakuin lumiukko -haaste, johon on mahdollista osallistua samalla kertaa ja tehdä näyttävä lumiukko! haasteen ohjeistukset löytyvät Samoilijoiden sivuilta.

Seitsemäs rasti on seurakuntakodilla, jossa käydään ottamassa yhteiskuva vaivaisakan kanssa! Toki on mahdollista, että myös vaivaisakka on juuri tämän viikon lomalla myös, mutta ainakin hänen muotokuvansa paikalta löytyy!

Kahdeksas rasti on Kuninkaanpolun ensimmäisellä nuotiopaikalla Jokirannassa. reitti ei ole talvella käytössä kokonaan, mutta uudelta Tukkitieltä pääsee nuotiopaikalle käymään kelkalla tampattua uraa pitkin.

Matkaa tulee Tukkitien levikkeeltä nuotiopaikalle parisataa metriä. Nuotiopaikalla voi vaikka paistella makkarat!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät