12.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Lukiot ja yläkoulut etäopetukseen Järvi-Pohjanmaalla 8.-28.3.

Hallitus linjasi neuvottelussaan eilen 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta.

Yhteensä seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Lisäksi yhdeksälle kiihtymisvaiheen alueelle suositellaan käyttöön samoja toimia, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lukeutuu näihin kiihtymisvaiheen sairaanhoitopiireihin.

MAINOS

Ensi viikolla eduskunta päättää poikkeusoloista, jolloin ravitsemisliikkeet suljettaisiin 8.-28.3.

Samoin leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla peruskoulun yläluokat ja toisen asteen oppilaitokset ohjattaisiin siirtymään tilapäiseen etäopetukseen ja yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää.

Järvi-Pohjanmaan pandemiatyöryhmä tiedottaa, että Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin lukiot ovat etäopetuksessa 8.-28.3.

Pandemiajohtoryhmä suosittelee myös muita alueen toisen asteen toimijoita siirtymään etäopetukseen em. ajankohtana.

Hallituksen linjauksen myötä Etelä-Pohjanmaan kuntien yläluokat tulevat siirtymään etäopetukseen 8.-28.3. väliseksi ajanjaksoksi.

Alueen koulut aloittavat toimenpiteet etäopetukseen siirtymiseksi ja tiedottavat asiasta suoraan huoltajia ja opiskelijoita.

Perusopetuksien vuosiluokkien 0-6 opetus sekä myös vuosiluokkien 7-9 erityisen tuen oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä odottaa alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suosituksia sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston uusia määräyksiä.

Pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 3.3., jolloin pyritään tiedottamaan tarkemmin suosituksista ja rajoituksesta koskien mm. harrastustoimintaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät