Kolmen kuntajohtajan seikkailu Lappajärven jäällä on taipunut yli puolimatkan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven kuntajohtajien Vesa Koivusen, Sam Leijonanmielen ja Sami Alasaran hiihtomatka Lappajärven ympäri on edennnyt puoli kuuden jälken illalla hetkeen, jolloin Alajärven Isoniemessä vietetty tauko kuivien vaatteiden vaihtoineen on ohi ja matka kääntynyt kohti Lappajärveä ja Kivitippua.

Hiihtämään lähdettiin Lappajärveltä Kivitipun edustalta, jossa samaan aikaan tehdään maailman suurinta jääkarusellia.

Matkaan lähdettiin Kivitipun rannasta pian kahdeksan jälkeen aamulla. Taukopaikalle Alajärven Isoniemeen, joka oli jo lähes reitin puolimatkassa, saavuttiin ennen neljää iltapäivällä.

MAINOS

Ilta onkin jo varsin pitkällä sitten, kun miehet tavoittavat Kivitipun ja sen eteen rakentuvan maailman suurimman jääkarusellin, jonka päällä heitä odottaa sekä palju että jääsauna!

Isoniemeen saapuessaan kuntajohtajat olivat hyvävoimaisia, vaikka matka olikin edennyt keskimäärin kolmen kilometrin tuntivauhtia.

Miehet hiihtävät metsäsuksilla ja valtaosin umpihangessa, sillä latua heille ei olosuhteiden vuoksi saatu vedettyä. Jäällä on vettä ja upottavaa kinosta, joten olosuhteet ovat todella haastavat. Railoista puskee jäälle lisää vettä.

– Nyt ei ole ollut yhtä paljon paarmoja kuin kesällä, vastaa Sam Leijonanmieli kysymykseen siitä, kumpi tapa kiertää Lappajärvi on raskaampi: Kesällä hellesäässä toteutettu kävely vai nyt hiihtäen?

Hiihdon aikana on tasaisin välein vaihdettu sitä, joka joukkoa vetää. Kuntajohtajat hiihtävät lähes koko matkan umpihangessa.

Vaikka matkanteko on hidasta ja sitä on edelleen paljon jäljellä, niin taksia eivät kuntajohtajat lupaa soittaa. Hiihtäen mennään loppuun saakka, toinen toista tukien.

– Olemme vetäneet porukkaa vuoron perään, Vesa Koivunen kertoo, ja miesten mottona tälläkin reissulla tuntuu olevan se, että kaveria ei jätetä, olipa tilanne mikä tahansa.

Sen lisäksi että päivän aikana hiki on virrannut, on myös juttu luistanut ja hyviä keskusteluja on käyty. Luvassa on kolme kovaa visiota, jota lähdetään toteuttaman yhdessä seutukuntana. Niistä saadaan lisää tietoa myöhemmin.

– Tällaisten kokemusten kautta opimme todella tuntemaan toisemme ja se kasvattaa keskinäistä luottamusta entisestään. Luottamuksella on iso merkitys monien yhteisten hankkeiden eteenpäin viemisessä!

Seuraa matkan etenemistä: Kuntajohtajien hiihto Lappajärvellä

MAINOS
Edellinen artikkeliNeljä uutta tartuntaa sairaanhoitopiirissä
Seuraava artikkeliEteläpohjalaiselle suopohjalle ainutlaatuinen mittausasema