0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Anni Keisaselle sisäsoudun MM-kultaa ja -hopeaa

Sonja Peltola ja Anni Keisanen. Kuva: Pentti Soini.

Suomalaiset saavuttivat sisäsoudun MM-kilpailuista huikeat 14 mitalia. Alajärven Lehtimäeltä oleva Anni Keisanen voitti naisten joukkueella MM-hopeaa ja sekajoukkueessa mitali kirkastui, kun lopputuloksena oli MM-kulta!

Naisten kolmen minuutin joukkuekilpailun voiton otti Egypti ja toiseksi soutaneessa Suomen joukkueessa soutivat Tuuli Petäjä-Sirén, Anni Keisanen, Sonja Peltola ja Anna Heikkilä. pronssimitalit matkasivat Tanskaan.

MAINOS

Sekakilpailussa kilpailtiin niin ikään kolmen minuutin kilpailu, jossa käytiin jälleen tiukka kilpailu Suomen ja Egyptin välillä. Tällä kertaa kilpailu päättyi Suomen voittoon ja maailmanmestaruuteen.

Anni Keisanen. Kuva: Taina Vuorinen.

Joukkue koostui kahdesta miehestä ja kahdesta naisesta. Suomalaisten voittajajoukkueessa soutivat Joel Naukkarinen, Toni Koski sekä Anni Keisanen ja Sonja Peltola.

Kilpailut kilpailtiin tänä vuonna virtuaalisesti koronatilanteen vuoksi. Anni Keisanen kertoo, että esimerkiksi hän ja Sonja Peltola tekivät kilpailusuorituksensa salilla Tuusulassa.

– Kisafiiliksen sai nousuun hyvin, vaikka tapahtuma poikkesikin nyt aikaisemmasta oleellisesti. Tsemppasimme toisiamme ja molemmilla oli myös omat huoltotiimit mukana kannustamassa.

Annilla on muutoin tällä hetkellä käynnissä harjoituskausi ja hänen päätähtäimensä on kesässä olympialuokan yksiköllä. Hän soutaa myös kaksikkoa, mutta yksikkö on päälaji.

– Tämä sisäsoutu on minulle sivulaji, jota kuitenkin harjoitellaan paljon talvella, kun avovesiin ei pääse. Onkin todella positiivista huomata, että se kulkee nyt näin hyvin.

Jos koronatilanne sen sallii, niin kauden avaus avovesissä Annilla on toukokuun lopussa Lappeenrannan kanavasoudussa. Heinäkuussa edessä on kisat Tampereella ja lisäksi opiskelijoiden EM-kisat Belgradissa.

Lokakuussa on luvassa lajin MM-kisat, jonne mukaan pääsy riippuu kesän näytöistä. Anni toteaa olevansa nyt kunnossa, mutta ei kuitenkaan vielä aivan varauksetta usko mahdollisuuksiinsa mahtua mukaan tuohon joukkueeseen. Kyse on kuitenkin urheilusta, joten koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja kaikki on mahdollista.

Anni edustaa lajissa Valkeakosken Vesi-Veikkoja ja hänen valmentajanaan toimii Laila Finska-Linna. Valmennustiimissä mukana ovat myös Tiina Ojala ja Matti Jääskeläinen.

Tuula Jokiaho

Naisten MM-hopeajoukkue. Tuuli Petäjä-Sirén, Sonja Peltola, Anni Keisanen ja Anna Heikkilä. Kuva: Taina Vuorinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät