12.8 C
Alajärvi
lauantai 30.9.2023
spot_img
MAINOS

Työttömyys kasvoi Järviseudulla

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 7970 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 1334 henkilöllä, eli 20,1 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 32,2 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaan alueella laski edellisestä kuukaudesta 1135 henkilöllä.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Etelä-Pohjanmaalla työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 1529 henkilöä. Lomautettujen määrä nousi viime vuoden vertailuajankohdasta 92,6 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 9,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Manner-Suomen pienin osuus oli Pohjanmaalla (8,6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,7 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Järviseudulla muutos heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten Vimpelissä (50 %), Isossakyrössä (36 %) ja Ilmajoella (34 %). Etelä-Pohjanmaan kunnista vähiten kasvua oli Soinissa ja Ähtärissä, joissa tilanne oli pysynyt lähes samana viime vuoteen.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (5,8 %), Isojoella (6,0 %) ja Kuortaneella (7,4 %). Korkeimmat osuudet olivat Alajärvellä (10,8 %), Kauhajoella (10,8 %) ja Soinissa (10,7 %).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät