2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Kuntajakoselvittäjä jatkaa Kyyjärven erityistä kuntajakoselvitystä Karstulan kanssa

Kyyjärven kuntaliitosselvitystä jatketaan Karstulan kunnan kanssa aiemman neljän kunnan liitosesityksen raukeamisen jälkeen.

Kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä teki Kyyjärven, Kivijärven, Karstulan ja Kannonkosken kuntien välillä erityisen kuntajakoselvityksen syksyllä 2020. Hän esitti, että kunnat yhdistyvät uudeksi Suomenselän kunnaksi vuoden 2022 alussa.

MAINOS

Helmikuun 2021 puolivälissä Kyyjärven, Karstulan ja Kivijärven kuntien valtuustot hyväksyivät kuntajakoselvittäjän esityksen, mutta Kannonkosken valtuusto hylkäsi sen.

Jos yhden tai useamman kunnan valtuusto ei hyväksy selvittäjän muutosehdotusta, selvittäjä voi kuntarakennelain mukaan tarvittaessa jatkaa selvitystä ensimmäisen selvityskierroksen perusteella valitsemiensa kuntien kanssa ja tehdä uuden kuntajaon muutosehdotuksen.

Kuntajakoselvittäjä on päättänyt kuntien ja ministeriön kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, että selvitystä jatketaan Kyyjärven ja Karstulan kuntien kesken. Näin ollen valtiovarainministeriö jatkaa kuntajakoselvittäjän toimikautta.

Kuntajakoselvittäjä tekee yhdessä kuntien kanssa näitä kahta kuntaa koskevan uuden yhdistymisesityksen sekä päivittää yhdistymissopimuksen ja muut selvitysasiakirjat. Uusi yhdistymisesitys annetaan Kyyjärven ja Karstulan kuntien valtuustoille maaliskuun aikana.

Ennen kuin yhdistymisesitys siirtyy Kyyjärven ja Karstulan hallitusten ja valtuustojen käsiteltäväksi, kuntien asukkaita kuullaan. Lisäksi kuntien asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, varataan mahdollisuus tehdä huomautus yhdistymisesityksestä.

Valtiovarainministeriö

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät