7.5 C
Alajärvi
tiistai 03.10.2023
spot_img
MAINOS

Ossi Ojalan kisakausi käynnistyi lupaavasti – SM-mitali tavoitteena

Moottoripyörien SM jäärata-ajojen ensimmäinen osakilpailu ajettiin Seinäjoella mahtavassa aurinkoisessa säässä lauantaina. 250A -luokan ensimmäisessä lähdössä oli mukana kaikkiaan 11 kuljettajaa, mukana myös ASMP:tä edustava lehtimäkeläinen Ossi Ojala.

– Valmistauduin ajamalla testi- ja treenimielessä vielä viikkoa ennen kisaa ja kilpailua edeltävällä viikolla tein vielä tämän perusteella muutamia muutoksia pyörään. Lisäksi kävin vielä keskusteluja valmentajani kanssa sekä pyörästä, että omasta ajamisestani.

– Lähdin Seinäjoen kilpailuun mitalia tavoitellen, koska luotto pyörään ja omaan tekemiseen on ollut koko talven hyvä.

MAINOS
Ossi Ojala lähtee Kajaanin osakilpailuun SM-mitalin kiilto silmissä!

Kilpailuja pystytään järjestämään nyt vain kahdella paikkakunnalla, joten molemmissa ajetaan kaksi kisalähtöä SM-luokissa. – Kilpailu oli Seinäjoella kahdeksan kierroksen mittainen vajaan kahden kilometrin pituisella radalla.

Ensimmäisessä lähdössä Ojalan startti onnistui hyvin ja ensimmäiseen mutkaan mennessä hän oli kärkijoukossa. Toisella kierroksella Ojala nousi toiselle sijalle. Tällöin kilpailua johti Mika Kallio.

Kisan puolivälin paikkeilla Kallio teki ajovirheen ja ajautui penkalle joutuen keskeyttämään. Kallion keskeytyksen myötä Ojala nousi kilpailun kärkeen, mutta viimeisillä kierroksilla kovan taistelun ja pienen ajovirheen jälkeen hän joutui antautumaan Seinäjoen moottorikerhon Ossi Rantalalle ja Niclas Pöytälaaksolle.

– Ekasta kisalähdöstä jäi kaiken kaikkiaan positiivinen mieli, lukuun ottamatta tuota pientä ajovirhettä.

Myös toisen lähdön startti onnistui hyvin ja ensimmäisen mutkan jälkeen Ojala nousi kakkospaikalle Pöytälaakson perään. Ajaminen toisessa lähdössä olikin ensimmäisen mutkan jälkeen ruutulipulle saakka lähinnä oman paikan pitämistä.

– Asettamani tavoite mitalisijasta täyttyi, kun ensimmäisessä lähdössä sijoitukseni oli kolmas ja toisessa toinen. Pyörä toimi moitteettomasti.

Sm-pisteissä Ojala on Seinäjoen viikonlopun jälkeen kolmas.

– Viikkoa ennen kilpailua keliolosuhteet muuttuivat ja vaikeuttivat radan kunnossapitoa. Rata oli kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, josta suuri kiitos kuuluu sitkeille Seinäjoen moottorikerhon puuhamiehille!

– Kilpailupäivä ajettiin poikkeuksellisesti ilman yleisöä, mutta tänä vuonna lähtöjä pääsi seuraamaan kotisohvilta reaaliaikaisen Youtube-striimauksen ansiosta.

Ojala toteaa, että kärkikolmikko 250A -luokassa vaikuttaa olevan melko tiukka ja mitalitaisto tulee olemaan kova. – Seinäjoen kilpailun jälkeen fiilis on luottavainen ja hyvä. Ennen seuraavaa kisaa saatan kokeilla pyörän osalta vielä joitakin niksejä!

Kauden toinen ja samalla päätöskilpailu järjestetään Kajaanissa 13.3. ja siellä ratkotaan kahden lähdön aikana tämän vuoden SM-mitalistit. Kajaaniin Ossi Ojala suuntaa mitalin kiilto silmissä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät