-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla ei ole todettu uusia tartuntoja

Järvi-Pohjanmaan alueen, Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven, asukkailla ei ole edelleenkään todettu uusia koronavirustartuntoja. Alueella on todettu koko epidemian aikana 136 koronatartuntaa.

Muualla Suomessa asuva henkilö oleskeli viime viikolla perheensä luona Järvi-Pohjanmaan alueella. Hän oli hakeutunut loppuviikosta koronatestiin, joka osoittautui positiiviseksi. Hänen läheisessä kontaktissa olleet henkilöt on asetettu karanteeniin.

MAINOS

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä kolme henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Kyseinen henkilö oli oleskellut Alajärven uimahallin pukutiloissa ja kuntosalilla keskiviikkona 3.3. noin kello 10-11. Samoihin aikoihin pukutiloissa ja kuntosalilla olleita pyydetään tarkkailemaan oireita ja ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen pienistäkin oireista.

Järvi-Pohjanmaan alueen kuntien yläkoulujen luokat 7-9 ovat lähiopetuksessa. Lähiopetuksen jatkamisen turvaamiseksi alueen kouluissa on otettu käyttöön kaikki mahdolliset tartuntoja ehkäisevät toimenpiteet ja yläkouluille otetaan käyttöön vahva kasvomaskin käyttösuositus.

Maskeja jaetaan oppilaille tarpeen mukaan. Alajärven ja Vimpelin lukioissa jatkajat (2. vuosikurssi) ovat etäopetuksessa 12.-31.3. Iso osa heistä osallistuu myös ylioppilaskirjoituksiin, ja tällä järjestelyllä halutaan varmistaa ylioppilaskirjoituksien onnistuminen.

Kaikkia ylioppilaskirjoituksiin osallistuvia kehotetaan omaehtoiseen karanteeniin sekä ennen ylioppilaskirjoituksia että niiden aikana.

Talvilomien aikaan ihmiset ovat liikkuneet runsaasti maakuntien välillä. Työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon ei saa mennä, jos on pieniäkään koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle.

Pandemiajohtoryhmä ohjeistaa kaikkia yhdistyksiä sekä harrastustoiminnan järjestäjiä pitämään kirjaa henkilöistä, jotka osallistuvat järjestettyihin kokoontumisiin.

Listaa on säilytettävä 14 vuorokauden ajan, jotta mahdollisessa altistustilanteessa tartunnanjäljitys toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Rokotettuja 1800

Järvi-Pohjanmaan alueella ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut noin 1800 henkilöä.

Yli 80-vuotiaista rokotteen on saanut n. 90 prosenttia ja myös heidän kanssa samassa taloudessa asuvia omaishoitajia on rokotettu. Rokotukset ovat meneillään tällä hetkellä 70-79-vuotiaille ja
65-69-vuotiaille 1. riskiryhmään kuuluville henkilöille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät