-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Hohto julkaisi uutta musiikkia – nilsiäläisbändillä vahvat siteet Lehtimäelle

Hohto on nilsiäläislähtöinen, omannäköistä iskelmällistä suomirokkia suurella tunteella soittava yhtye. Hohto perustettiin jo 90-luvun alussa ja on julkaissut jo useita levyjä vuosien varrella. Uusin, viisi kappaletta sisältävä ”Karma”-ep tuli ulos viikko sitten ja jatkaa tyylilleen uskollista Hohtoa.

Yksi bändissä jo vuodesta 1994 mukana ollut jäsen, Jaakko Kärki, on asunut jo kymmenisen vuotta Alajärven Lehtimäellä, joten tällä nilsiäläisbändillä voi sanoa olevan vahvat siteet Lehtimäelle.

MAINOS

Hohdon tuotanto on kokonaan omaa. Biisinikkareina toimivat pääsääntöisesti laulaja Henry Mikkonen ja rumpali Janne Heikkinen. Muut bändin jäsenet ovat Miika Kosunen, kitara, Jukka Rissanen, basso ja Jaakko Kärki, koskettimet.

Kappaleet sovitetaan yhteistuumin ja jokainen jäsen saa toteuttaa itseään vapaasti musiikissa. Levyn teko on onnistunut korona-aikana kotistudio-periaatteella: esimerkiksi kitarat ja koskettimet nauhoitettiin muusikoiden kotistudioissa pohjien päälle ja valmis osuus lähettiin Kuopioon miksattavaksi.

äänitys ja miksaus ovat levyllä Studio Soundin Jari Tuomaisen käsialaa, editointi ja masterointi Note On/ Janne Tolkka, kannet ja leyoutin on tehnyt Henry Mikkonen ja Cd-painatuksen X-Youth Gone Wild Helsingistä.

Kappaleiden aiheet pyörivät pääosin tunteiden kuohuissa; sanoituksissa käsitellään rakkautta, ikävää, mustasukkaisuutta, mutta myös hauskanpitoa ja ajankohtaisia aiheita.

Edellisen levyn ”Koivu”-kappaleen teksti oli mukaelma Z. Topeliuksen runosta. Kappale sai mukavasti radiosoittoa Radio Suomen taajuudella. Uuden ”Karma”-ep:n päättävä monitahoinen kappale ”Balladi Rose-Mariesta” on keskiaikaistunnelmainen fantasiatarina Rose-Marien kohtalosta.

Suurin osa bändin jäsenistä majailee edelleen Savonmaalla, Nilsiä-Juankoski-akselilla, mutta kosketinsoittaja Jaakko Kärki on asunut Lehtimäellä jo pian kymmenen vuotta. Vuonna 2017 yhtye esiintyi menestyksekkäästi Ränkirockissa Suninsalmella.

Hohdolla on tällä hetkellä sama tilanne kuin muillakin yhtyeillä: odotetaan koronatilanteen paranemista ja pääsyä esiintymään. Siihen asti bändi viimeistelee ep:lleen jatkoa, joka julkaistaan tämän vuoden lopulla.

Hohdon levyn voi tilata netistä osoitteesta hohtoa.net, josta löytyvät myös bändin aikaisemmat julkaisut. Lähitienoon ihmiset toki voivat kääntyä Jaakko Kärjen puoleen ja lunastaa levyn häneltä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät