1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven kuntajohtajilla syntyi hiihtomarssilla uusia kehittämisideoita

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli toteuttivat maailman pisimmän kuntajohtajien hiihtokokouksen hiihtämällä Lappajärven ympäri 5.3.

Hiihtokokous oli jatkoa viime kesän marssille Lappajärven ympäri, joka käytiin lähes 35 asteen helteessä. Tänä vuonna hiihto Lappajärven ympäri käytiin myös erittäin haasteellisissa olosuhteissa, koska jäällä oli paljon vettä ja upottavaa pehmeää lunta.

MAINOS

Lähes 15 tunnin pituisen hiihtomarssin aikana johtajat suunnittelivat uusia kehittämisideoita alueen vetovoiman ja tunnettavuuden lisäämiseksi, elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi ja kuntien välisen yhteistyön edelleen lisäämiseksi.

Kuntien johtajat päättivät lähteä viemään yhdessä eteenpäin Lappajärven jääkaruselli-tapahtuman hankkeistamista talviajan yhdeksi alueen päätapahtumista Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella.
Edelleen päätettiin lisätä yhteistyötä erilaisten kuntakohtaisten tapahtumien järjestämisien osalta koskemaan koko aluetta.

Päätettiin järjestää alueen elinkeinoelämän ja kuntien välinen elinkeinoseminaari. Korona-exit-strategian rakentaminen yhdessä yrittäjien, kuntien ja JPYP Oy:n kanssa on tavoitteena.

Tue paikallista yritystä -kampanja järjestetään koronan aiheuttamien ongelmien osaratkaisuksi. Kuntajohtajat päättivät myös kansainvälisen yhteistyön tiivistämisestä.

Luonnollisesti käynnistetään myös uuden kuntajohtaja-tempauksen suunnittelu.

Koivunen, Alasara ja Leijonanmieli toteavat yhdessä, että energiatasojen laskiessa ja matkan rasitusten alkaessa tuntumaan ihminen on aidoimmillaan. Nämä tempaukset ovat lujittaneet johtajien luottamusta toisia kohtaan sekä lähentäneet muutoinkin alueen ihmisiä keskenään.

Pitkän hiihdon aikana syntyi monenlaisia ajatuksia eri aihealueisiin ja miehet näkevät nämä erinomaisina tapoina kehittää toimintaa. Miehet toteavat synnyttäneensä aivan uudenlaisen tavan kokoontua ja kehittää toimintaa sekä markkinoida aluetta kansallisesti ja kansainvälisesti.

Palaute on ollut pääsääntöisesti myönteistä. Tämä pistää myös liikkumaan, jotta jaksaa seuraavan kuntajohtajatapaamisen, joka voi hyvinkin olla rankempi kokemus kuin edellinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät