11 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Järvi-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja

Järvi-Pohjanmaan alueen asukkailla ei ole edelleenkään todettu uusia koronavirustartuntoja.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko
epidemian aikana 136 koronatartuntaa. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoimintaalueella on yhteensä kolme henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Järvi-Pohjanmaan alueella tämän viikon alkupuoliskolla 8.-10.3. koronanäytteitä on otettu hieman aikaisempaa enemmän kuin viime viikkojen aikana, 105 kappaletta.

MAINOS

Työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon ei saa mennä, jos on pieniäkään koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle, ajanvaraus numerosta 06-2412 7700.

Eilen 10.3. THL:n asettama kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä linjasi, että jatkossa AstraZenecan rokotetta voidaan antaa myös yli 70-vuotiaille.

Aikaisemmin kyseistä rokotevalmistetta annettiin vain alle 70-vuotiaille. Järvi-Pohjanmaan perusturvan rokotetyöryhmä seuraa
tilannetta ja tarvittaessa tiedottaa rokotejärjestyksen muuttamisesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys enintään 10 henkilön yleisötilaisuuksista tai yleisistä kokouksista on voimassa 31.3.2021 asti.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki antoi suosituksen Etelä-Pohjanmaan alueelle 1.3.2021. Heidän antamien suosituksien ja JärviPohjanmaan alueen epidemiatilanteen perusteella pandemiajohtoryhmä on päätynyt antaa alueen asukkaille seuraavat suositukset (suosituksia muokattu 11.3.2021):

• julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia

• yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa noudatetaan turvavälejä ja käytetään maskeja. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

• yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa noudatetaan turvavälejä ja käytetään maskeja. Tilaisuuksissa on kiinnitettävä
erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

• lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Maakunnallisia rajoja ylittävää kilpailu- tai ottelutoimintaa ei suositella.

Turvaetäisyyksiä on pyrittävä noudattamaan ja ohjaajien/valmentajien hyvä käyttää maskeja. Lasten harrastustoiminnassa huomioidaan, että aikuiset eivät oleskele harrastus-, odotus- ja pukeutumistiloissa. Jos lapsi tarvitsee varusteiden pukemisessa apua, vanhemmalla tulee olla suu-nenäsuojus.

• ruhmäkoko on hyvä pitää maksimissaan 10 henkilössä

• kaikkien harrastajien tulee huomioida seuraava asia liikuntatilojen käytössä: eri ryhmät eivät saa oleskella samaan aikaan samoissa pukeutumistiloissa

• aikuisten joukkueurheilu ja kontakti- ja kamppailulajit suositellaan tauotettavaksi. Alajärven kaupungin ja Lappajärven ja Vimpelin kuntien tiloissa em. toiminta on tauolla.

o poislukien SM- ja 1. divisioonatason kilpaurheilu

• muu aikuisten harrastustoiminta (esim. kuntosalit) kuntien ja kaupungin tiloissa voi jatkua, seuraavat asiat huomioiden:
– ryhmäkoko ei saa kasvaa yli 10 hengen
– mahdollisuuksien mukaan turvavälit otetaan huomioon, varsinkin vuorojen vaihtojen yhteydessä
– huolehditaan hyvästä käsihygieniasta (käsien pesu tai käsidesin käyttö ennen harjoituksia)
– ohjaajat/valmentajat käyttäisivät kasvomaskia

• työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen toimintoihin annetaan seuraavat suositukset:
o etäopetus silloin kun mahdollista
o lähiopetuksessa enintään 10 hengen ryhmiä, huomioidaan turvavälit ja kasvomaskin käyttö
o liikuntaopetuksessa otettava huomioon aikuisten harrastustoimintaan annetut suositukset

• nuorisotilat ovat kiinni viikon 10 ajan. Viikosta 11 lähtien nuorisotilat voivat olla auki porrastaen, max 10 henkilöä kerrallaan paikalla, suositellaan myös kasvomaskien käyttöä.

• Uimahalliin otetaan kerrallaan 10 asiakasta ajanvarauksen kautta. Kuntosalin puolelle max 10 asiakasta kerrallaan. Saunatilat ovat suljettuina. Järvi-Pohjanmaan alueen yleiset
saunat suositellaan suljettavaksi. Saunatiloja voi käyttää esimerkiksi varaamalla sauna pienen ryhmän (max 5 henkilöä) käyttöön.

• Kaikissa kokoontumisissa ja harrastustilaisuuksissa pidetään listaa osallistujista mahdollisen tartunnanjäljityksen helpottamiseksi

• kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi
– julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajilla että kuljettajalla
– koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella
– yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa
– kaikilla julkisilla paikoilla ja yksityisillä työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa
– kirkkotilaisuudet ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilaisuudet
– sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuorituksen ja peseytymisen aikaan
– museot, kirjastot, galleriat
– kaupat, ostoskeskukset, virastot ym. asioimistilat. Erityisesti henkilökunnan suojautuminen on keskeistä

• vapaa-ajan matkustamista suositellaan vältettävän

Pandemiajohtoryhmä ohjeistaa kaikkia yhdistyksiä sekä harrastustoiminnan järjestäjiä pitämään kirjaa henkilöistä, jotka osallistuvat järjestettyihin kokoontumisiin. Listaa on säilytettävä 14 vuorokauden ajan, jotta mahdollisessa altistustilanteessa tartunnanjäljitys toimii mahdollisimman tehokkaasti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät