Korona-aika on antanut Nina Åkermanille mahdollisuuden toteuttaa uusia ideoita

Mainos[adrotate banner="3"]

Korona-ajan keskellä on eletty nyt vuoden verran, ja monille se on tuonut arkeen muutoksia. Näin on myös soinilaislähtöisen Nina Åkermanin kohdalla, sillä hän ollut yli 20 vuotta matkailualalla ja tehnyt töitä Suomessa, Lontoossa ja Sydneyssä, matkatoimistoissa, lentokentällä kuin lentoyhtiössäkin.

– Käytännössä kaikki tuntemani matkailualan ihmiset ovat olleet joko täysin tai lähes täysin lomautettuina nyt vuoden ajan ja aika hurjalta tilanne kyllä tuntuu, Nina kertoo.

MAINOS

– Itse olen ollut superonnekas, kun firma jossa työskentelen on vakaa ja osaamistani tarvitaan. Olen yrittänyt ottaa asian positiivisesti ja ajatellut, että näin lapsettomana ihmisenä tämä on todennäköisesti ainutkertainen mahdollisuus, kun saan tilaisuuden vähän irtautua jatkuvasta työnteosta.

Saippuoiden värit ovat ihanan raikkaita ja käyvät yhtä lailla lahjaksi kuin oman kylpyhuoneen piristykseksi!

Nina onkin ollut nyt osalomautettuna matkatoimistosta, jossa hän myy mm. laskettelu- ja vaellusmatkoja etupäässä Alpeille.

Koska työ ei ole enää vienyt kaikkea aikaa, on Nina alkanut katsella ympärilleen uudella tavalla ja keksinyt uusia tapoja pitää itsensä vauhdissa! Tästä on syntynyt paitsi ihastuttavia saippuoita, joita on myynnissä Soinissa Koiviston Kukassa, mutta lisäksi hän intohimoisena retkeilijänä perusti viime vuonna matalan kynnyksen retkeilyblogin nimeltä erairma.fi.

– Olin myös miettinyt uranvaihtoa jo jonkin aikaa ja nyt asiat ovat edenneet niin, että aloin opiskella uutta alaa ja työharjoittelupaikka on sovittu just siihen yritykseen, minne halusinkin päästä! Eli minulle tämä korona-aika on kyllä ollut liikkeelle ja hyvällä tavalla muutokseen pakottava voima!

Sydämessä soinilainen

Nina on syntyjään ja sydämeltään soinilainen. Hän muutti Soinista 16-vuotiaana mennessään lukioon Seinäjoelle. – Edelleen, kun minulta kysytään mistä olen kotoisin, sanon olevani soinilainen, enkä sieltä missä silloin asun. Koska soinilainen on ehdottomasti se, kuka olen ja miten määrittelen itseni, eikä esimerkiksi espoolainen.

Nina käy Soinissa säännöllisen epäsäännöllisesti mummun luona ja muita sukulaisia moikkaamassa. – Ja aina tänne tullessa viimeistään Lehtimäen kohdalla oma murre nousee vahvasti pintaan!

Nina asuu nykyään Kirkkonummella löydettyään sieltä muutama vuosi sitten suomenruotsalaisen herrasmiehen. – On tullut nyt suoritettua aikamoinen ruotsin kielen intensiivikurssi ihan lähiopetuksena!

Perheeseen kuuluvat myös miehen tytär ja Ninan Ragdoll-kissat Papu ja Tuna.

Saippuakauppiaaksi

Käsitöiden tekemisen ja kaiken maailman pikku ”rojektit” Nina on perinyt isältään Harrilta ja muilta Åkermannilaisilta. – Tuntuu, että meillä kaikilla pitää aina olla jotain puuhaa tulilla!

– Nyt lomautettuna ollessa on ollut aikaa perehtyä uusiin juttuihin ja olen innostunut vaikka mistä! Olin kansalaisopiston hopeakorukurssilla ja lisäksi kehittelen betonisia jäämagneetteja, joihin ajattelin kysellä teksti-ideoita soinilaisilta. Ehkäpä niitäkin vielä päätyy myyntiin asti!

Hittituotteeksi, joita on myynnissä Soinissa Koiviston Kukassa Jaanalla ja Timolla, ovat nousseet ihanat ja raikkaat saippuat.

Niiden tekemisen Nina aloitti ajatuksen juolahtaessa jostain hänen mieleensä ja puuha onkin sittemmin vienyt hänet mennessään, voihan saippuoihin kehitellä vaikka mitä tekniikoita ja designeja.

– Rakastan värejä ja minusta niitä ei voi olla maailmassa liikaa, siksi saippuatkin on värikkäitä ja ne on paketoitu värikkäästi. Niillä saa kivan, pienen väriläiskän vaikka kylppäriin ja haluan tehdä paketit niin, että ne toimivat myös lahjoina.

– En usko, että ihan heti teen valkoista perussaippuaa, mutta löytyy Koivistolle toimittamistani valikoimista sentään kimaltelevia, mustia saippuoita!

Nina aprikoi, että tulevaisuudessa hän varmaan menee Kirkkonummen toritapahtumiin pikkupöydän kanssa Saippuakauppiaaksi ja muutamaan pientuottajien tuotteita myyvään paikkaan hän on jo ollut yhteyksissä Kirkkonummen suunnassa.

– Olen kyllä miettinyt sitäkin, pitäisikö perustaa joku pienimuotoinen nettikauppa. Mutta toisaalta silloin rakas harrastus voi äkkiä muuttua stressaavaksi ja viedä liikaa aikaa.

Otakko umpeloisia?

Nina Åkerman naurahtaa, että kaikki ainekset Saippuakauppias-konserniin on varmaankin hänen tuotteillaan olemassa, onhan seuraavakin tuote jo suunnitteilla!

– Kehitysasteella olevat betoniset jääkaappimagneetit ovat jo koekäytössä omassa keittiössäni ja ”Elä oo räivä”-magneetti kyllä hymyilyttää! Ehkä sellaisen voisi haluta joku muukin soinilainen? Tai vaikka ”Otakko umpeloisia?”.

– Olisi kivaa tehdä jotain sellaisia soinilaisten ja lähikylien omia sisäpiirin vitsejä omalla kielellä, joita muut ei ymmärrä ja joita ei todellakaan mikään isompi firma ala meille tekemään!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin kuntavaaliehdokkaat listalla
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja