Kuudestaan ry rahoittaa paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuudestaan ry toimii ns. Kuusiokuntien alueella Soinissa, Kuortaneella, Alavudella ja Ähtärissä, rahoittaen paikallisista tarpeista ja ideoista lähteviä investointeja ja kehittämishankkeita.

Vuosi 2021 on lähtenyt mukavasti liikkeelle ja huolimatta EU ohjelmakauden vaihdoksesta rahoitusta pystytään jakamaan ilman taukoa.

MAINOS

Alkuvuoden aikana Kuudestaan ry:n hallitus on kokoontunut kaksi kertaa ja Leader-rahoitusta on myönnetty nyt seuraaville hakijoille: RRK-Palvelu, investointituki, Rakennusliike Ruuhilehto Oy, investointituki, Flowpark Ähtäri Zoo Oy, investointituki, Saukrast Oy, investointituki, Alavuden Kehitys Oy; Kuuden tähden reitistö viestii!, Alavuden Kehitys Oy; Kuuden tähden reitistö palvelee!, Ähtärin kaupunki; Valokuituverkon esiselvitys Ähtärin kaupungin alueella, Kuudestaan ry; Digiviestintä haltuun, Masa-Metalli Oy, investointituki, Vauhti-Matin Ratsutila Oy, perustamistuki, Autosähkö Vesteri Oy, investointituki, Alavuden kaupunki; LIHY-hanke; Liikunnasta hyvinvointia sekä Peränteen Metsästys- ja Ampumaseura ry; Ampumaradan ympäristölupahakemukseen tarvittavien ympäristöselvitysten tekeminen.
Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa päättämään yritys- ja hanketuista. Haku on jatkuvaa ja tapahtuu sähköisesti Hyrrän kautta.

Kuudestaan ry:n toimistolla autamme mielellämme teitä ideoiden ja tarpeiden toteuttamisessa, joko paikan päällä, toimistolla tai käyttämällä etäyhteyttä.

Soinissa parannettiin moottorikelkkareitin turvallisuutta

Soini on merkityksellinen kunta kelkkareittien suhteen ja on useiden reittien yhtymäpiste. Keski-Suomen kelkkareitti yhdistyy Soinissa, ja siitä on jatkoyhteydet mm. Alajärvelle, Lehtimäen kylään ja Ähtäriin. Soinin Vuorenmaan rinnehiihtokeskus on yksi hyvin suosituista taukokohteista.

Ulkopaikkakuntalaisia kelkkailijoita on talvenaikana useita satoja. Soinissa kelkkailukausi alkaa ensimmäisenä näillä leveysasteilla ja päättyy myös viimeisenä.

Kuitenkin reitin turvallisuus on aiheuttanut huolta jo pitkään Soinin Moottorikerho ry:n aktiiveissa. Tämän vuoksi Soinin Moottorikerho ry haki ja sai Kuudestaan ry:ltä Leader-rahoitusta kelkkareitin parannushankkeeseen viime vuonna. Tavoitteena oli tehdä suositusta reitistä ennen kaikkea kelkkailijoille turvallisempi käyttää.

Kesän, syksyn ja alkutalven aikana noin yhdeksän kilometrin osalta reittiä raivattiin, poistettiin kaivinkoneella vaarallisia kiviä ja kantoja, sekä osittain reittiä myös levennettiin. Lisäksi rakennettiin peräti 19 uutta siltaa, tehtiin uudet reittimerkit ja valoa heijastavat varoitusmerkit, sekä hankittiin biokäymälä reitin varrelle.

Investoinnin kustannukset olivat yhteensä 22000 euroa, josta saatiin Kuudestaan ry:ltä tukea 63,64 prosenttia. Yksityinen rahoitus katettiin enimmäkseen talkoilla ja jonkin verran tarvittiin yhdistyksen omaa rahaa. Mittava talkootyö palkittiin tänä talvena todella upeilla kelkkailukeleillä, jotka vain näyttävät jatkuvan!

Soinin Moottorikerhon aktiivit ovat olleet erittäin tyytyväisiä hankkeeseen. He haluavat kuitenkin vielä muistuttaa erityisesti uusia kelkkailijoita sääntöjen noudattamisesta, jotta vältytään aiheuttamasta harmia maanomistajille ja saadaan edelleen käyttää laillista ja turvallisesti merkittyä reittiä.

MAINOS
Edellinen artikkeliTule Aijjoos juttelemaan etäkahveille
Seuraava artikkeliViisi uutta tartuntaa eiliseltä