0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärvellä upotaan runojen maailmaan!

Alajärven kaupunginkirjasto on saanut 7000 euron valtionavustuksen hankkeelle RunoKuva.

Hankkeen keskeisenä teemana ovat runot; runojen esille tuonti ja ilmaisu monin eri tavoin. Hankkeessa pyritään tekemään runoja tutuksi asiakkaille ja henkilökunnalle kuin myös lukion opiskelijoille ja äidinkielen opettajille. Lukemisen edistämiseen liittyvät kaikki kirjallisuuden lajit, myös runot.

MAINOS

Jenni Haukion sanoin: ”Runo kiteyttää kaiken oleellisen, mitä ihminen voi toiselle sanoa”

Hankkeen aikana järjestetään erilaisia koulutuksia, tapahtumia ja teematyöpajoja, mikäli korona ei sotke suunnitelmia. Kirjastoista, Nelimarkka-museosta, Alajärven musiikkiopistosta, Alajärven ja Vimpelin lukioista ja Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistosta nimetään vastuullinen yhteyshenkilö.

Erilaisissa työpajoissa runoutta käsitellään eri tavoin. Esimerkiksi Runoista kuviksi -työpajoissa runosta tai runoesityksestä poimitaan idea, kuva tai mielikuva, jota lähdetään työstämään kuvaksi eri tekniikoilla ammattitaiteilijan ohjauksessa.

Koulutustilaisuuksissa käydään katsaus runouden historiaan ja mitä runous on nykyään. Koulutukset ovat suunnattu kirjastohenkilökunnalle ja äidinkielen opettajille sekä lukion opiskelijoille.

Erikseen tullaan järjestämään yleisöluento kirjaston asiakkaille ja muille kiinnostuneille. Luvassa myös pop up runotuokioita kirjastoautossa, runokilpailu teemalla Luonto ja minä, Runo & musiikki -piknik kirjastoa ympäröivässä puistossa, runoiltoja kirjastoissa ja mitä mahdollisesti muuta keksitäänkään!

Hankkeen aikana saamme tietää, millaista on nykyrunous, mitä eri muotoja tai esityskanavia se on saanut. Millaiset tekijät riimittelevät runotekstejä nykyään ja millä tavoin!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät