Soinin Kuntokulmasta nopeasti asiantuntevaa hoitoa

Mainos[adrotate banner="3"]

Fysioterapeutti Maija Rannila on palvellut asiakkaita lähes 40 vuoden ajan. Yritystoiminnan hän aloitti Alavudella vuonna 1982 ja Soiniin muutettuaan hän perusti vuonna 1994 Fysikaalinen Hoitolaitos Soinin Kuntokulman. Vuodesta 1998 alkaen on Tapio Rannila ollut yrityksessä mukana.

Yrittäjillä onkin pitkä kokemus kuntoutuspuolen asiantuntijoina ja hyvää hoitoa halutaan turvata osaltaan nopean hoitoon pääsyn avulla. Valoisat hoitotilat sijaitsevat katutasossa, joten paikalle on helppo tulla. Keskustan lisäksi toinen hoitotila löytyy kodin yhteydestä Ulvonkylältä.

MAINOS

Pariskunnasta Maija on fysioterapeutti ja physiopilates-ohjaaja ja Tapio osteopaatti sekä urheiluhieroja. Niinpä tarjolla on etupäässä tuki- ja liikuntaelinten sairauksien kuntoutushoitoja ja ohjausta.

Hoitoon asiakkaat voivat hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä, ja valtaosin nykyisin niin tapahtuukin.
Tämän päivän ongelmana työikäisessä väestössä näkyvät yksipuoliset työasennot. Niskat ovat kovilla, jos työn vastapainoksi ei harrasteta mitään liikuntaa. Ongelmia alkaa olla jo nuorillakin, joilla älylaitteita käyttäessä ryhti on huono.

Asiakaskunta Kuntokulmaan tulee paitsi Soinista, myös lähikunnista Lehtimäeltä, Alajärveltä, Karstulasta ja Pylkönmäeltä. – On mukava, kun asiakkaita tulee muualtakin, sillä usein he kertovat käyttäneensä samalla reissulla muitakin Soinin palveluja, Maija kertoo.

Täydentävinä palveluina Kuntokulmasta saa nyt myös jalkahoitoja ja Kalevalaista jäsenkorjausta.
Jalkahoitaja Helena Kytölä Lehtimäeltä käy ammatinharjoittajana Kuntokulman tiloissa ottamassa vastaan asiakkaita muutaman kerran kuukaudessa. Kalevalaista jäsenkorjausta opiskeleva Kaija Rummukainen ottaa asiakkaita niin ikään ammatinharjoittajana vastaan Kuntokulmassa.

Hoito perustuu kudosten pehmeään käsittelyyn, nivelpintojen saattamiseen kohdalleen, kalvorakenteiden ja löyhän sidekudoksen avaamiseen kudosnesteitä hyödyntäen sekä hermotoiminnan ja ravintokierron vapauttamiseen solutasolle saakka.

Jalkahoitoihin varaukset tehdään Kuntokulman kautta, mutta jäsenkorjaukseen varaukset tehdään suoraan Kaijalle itselleen.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKoronarokotuksien tukitehtäville haetaan vapaaehtoisia
Seuraava artikkeliKolme uutta tartuntaa sairaanhoitopiirissä