-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

SUH:n kampanja haastaa jäällä liikkujat tekemään hukkumattomuudenlupauksen

Vuonna 2020 jäihin hukkui 28 henkilöä, mikä on eniten sitten vuoden 2014. Suurin osa hukkumisista olisi ehkäistävissä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa #hukkumattomuudenlupaus -kampanjallaan herättää ihmisiä pohtimaan omaa käyttäytymistään jäällä.

MAINOS

SUH haluaa korostaa, että petollisten kevätjäiden aika on alkamassa. Kevätaurinko houkuttelee ihmiset heikoille jäille. Suurin osa jäällä liikkujista on vailla minkäänlaista turvallisuusvarustusta.

SUH haluaa muistuttaa jäällä liikkujia #hukkumattomuudenlupaus -kampanjalla, että suurin osa hukkumisista olisi ehkäistävissä oikeanlaisella varustuksella ja asenteella.

– On muistettava, että jokainen hukkuneista on jonkun läheinen: lapsi, puoliso, sisarus, isovanhempi, ystävä. Nyt on ajankohtainen hetki tehdä hukkumattomuudenlupaus. Lupaus on sinulle itsellesi ja lähimmäisellesi lupa nauttia jäällä liikkumisesta turvallisesti, sanoo SUH:n hengenpelastuksen asiantuntija Anne Hiltunen.

Kampanjan sanomaon, että hukkumiset ovat ehkäistävissä: Varustaudu (jäänaskalit, reppu, jääkeppi, pilli, heittoliina/naru). Pidä jäällä liikkuessasi naskalit käyttövalmiina kaulallasi.

Liiku jäällä aina kaverin kanssa. Tunnista vaaranpaikat. Liiku vain jäällä, jossa on vähintään viisi senttiä teräsjäätä.

Suomessa hukkuu jäihin vajoamisen seurauksena keskimäärin 15 henkilöä vuodessa. Tänä vuonna jäihin on hukkunut kahdeksan ihmistä (15.3.2021).

Haastavinta aikaa jäihin hukkumisten kannalta eletään keväällä, jolloin jäihin hukkuu SUH:n ennakkotilastojen mukaan keskimäärin seitsemän ihmistä vuodessa (2011–2020).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät