7.5 C
Alajärvi
tiistai 03.10.2023
spot_img
MAINOS

Äidin pikkupojalleen tekemästä piposta syntyi Samurai Shop!

Iloiset kuosit ja laadukas tuote ovat taanneet Samurai Shopin pipojen voittokulun.

Aina ei liikeidean tarvitse olla kovin monimutkainen, kun siitä voi tulla menestys. Näin kävi yhdeksän vuotta sitten Pauliina Peuralle, joka halusi ostaa vuodenvanhalle pojalleen kivan kevätpipon.

Mieluisaa pipoa ei löytynyt, joten Pauliina teki sen itse. Kun kaverit näkivät pojan pipon, he pyysivät Pauliinaa tekemään omille lapsilleen samanlaiset. Siitä se sitten lähti, pyyntöjä tuli yhä lisää ja vaikka Pauliina ei hetkeäkään ajatellut, että trikoopipoista olisi yritykseksi saakka, niin pian hän huomasi myyvänsä niitä jo Facebookin kautta.

– Noin vuoden kuluttua ensimmäisestä piposta mietin aihetta opinnäytetyölleni, sillä opiskelin tuolloin tradenomiksi. Silloin sain idean perustaa opinnäytetyötä varten pipoille verkkokaupan, Pauliina kertoo siitä, miten Samurai Shopin toiminta yrityksenä alkoi vakiintua.

MAINOS

Neljä vuotta sitten Samurai Shopin kasvu oli tullut siihen pisteeseen, että Pauliina päätti hoitovapaansa päätteeksi irtisanoutua vakityöstään S-marketilta ja jäädä kokoaikaiseksi yrittäjäksi.

Tämä päätös on osoittautunut kaikin puolin oikeaksi, onhan perheessä kolme pientä poikaa ja reissutyössä oleva isä.

Rusettipipot hurmaavat

Koko yhdeksän vuoden ajan Samurai Shopin ykkösartikkeli ovat olleet pipot koko perheelle vauvasta vaariin. Naisten ja tyttöjen suosikkeja ovat rusettipipot ja niihin soveltuvat kauniit huivit, moni äiti ostaa myös itselleen ja lapsilleen samantyyliset pipot.

Yrityksen valtteina ovat laadukkaat, käsityönä valmistetut tuotteet ja persoonallisuus. Etenkin rusettipipot ovat niitä, jotka saavat hymyn vastaantulijankin huulille. Pauliina saa usein asiakaspalautetta siitä, miten ihan vieraatkin ovat kommentoineet ja kehuneet asiakkaan pipoa!

Pipot valmistetaan käsityönä Soinissa ja rusetit niihin Pauliina tilaa alihankkijalta, Niina Mäntykoskelta Jalasjärveltä. Käsityötä nekin. Tuotteille on myönnetty myös Avainlippu merkiksi Suomalaisesta työstä!

Mallisto elää jatkuvasti, sillä kangaskuoseja on tänä päivänä valtavasti ja niistä poimitaan parhaita pipojen valmistukseen.

Pipot myydään pääasiassa verkkokaupan kautta etenkin nyt, kun markkinoita ja messuja ei järjestetä. Asiakaskuntaa on kautta maan ja välillä pipoja tilataan myös ulkomaille. Pauliina hoitaa verkkokaupan itse ja pyrkii mahdollisimman lyhyisiin toimitusaikoihin.

Pipojen rinnalla Pauliina on välillä tehnyt muitakin asusteita, mutta mikään muu ei ole lähtenyt samanlaiseen lentoon kuin pipot. Tällä hetkellä pipot pysyvätkin ykkösjuttuna, mutta lasten kasvettua voi olla aika miettiä, löytyisikö rinnalle toista yhtä vahvaa artikkelia.

Lähilauantaina 20.3. Pauliina pitää Samurai Shopin ovia auki kello 9-13, jolloin pipoihin pääsee tutustumaan paikan päällä. Toki paikalla voi käydä muulloinkin aina sopimuksen mukaan!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät