Järviseudun Golfseura panostaa aloittelijoihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun Golfseura niitti menestystä Suomen Golfliiton palkintogaalassa. JGS myös panostaa voimakkaasti uusien pelaajien hankkimiseen ja olosuhteisiin.

Järviseudun Golfseuralla on pitkät perinteet, sillä toiminta käynnistyi vuonna 1990. JGS sai toiminnastaan merkittävän tunnustuksen aivan hiljattain, kun Suomen Golfliitto valitsi Järviseudun Golfseuran järjestämän Kivitippu ProAm ja Pro Invitational -tapahtuman Vuoden golftapahtumaksi.

MAINOS

Viime vuonna ProAm-kisan tuotosta ja ohessa pidetystä huutokaupasta lahjoitettiin yli 38000 euroa huippugolfari Mikko Korhosen 59 Fundille edistämään nuorten golfareiden taivalta. JGS:n toiminnanjohtaja sekä Lappajärven Loma-Golf Oy:n toimitusjohtaja Keijo Keskinen on palkinnosta iloinen.

– Kisalla on pitkä perinne, sillä se on järjestetty jo kaksikymmentä kertaa. Kun nyt saimme tällaisen huomionosoituksen, tuntuu se hyvältä.

Siipiratasalus Albatlossi on Lappajärven golfkentän erikoisuus.

– Palkinto on samalla tunnustus vahvalle työllemme, missä mukana on myös todella paljon vapaaehtoisia, Keskinen sanoo.

Mukavaa kasvua

Järviseudun Golfseuran toiminta matkaa myötätuulessa, seuraan liittyi viime vuonna enemmän uusia jäseniä kuin moniin vuosiin. Asiassa näkyy hyvien olosuhteiden lisäksi myös koronavirustilanne.

– Uskon takana olevan kummankin asian. Koronavirustilanne lisäsi ylipäätään ulkoliikunnan suosiota, mikä näkyi toiminnassamme. Kun JGS:n olosuhteet ovat kunnossa, auttoi se monia tekemään päätöksen aloittaa harrastus ja tulla pelaamaan kentällemme, Keskinen pohtii.

JGS tarjosi jo viime vuonna matalankynnyksen mahdollisuutta aloittaa golf. Tämä tarkoitti maksutonta tilaisuutta tutustua lajiin kokeneen harrastajan opastuksella.

– Erittäin suureen suosioon nousi viime vuonna ilmaisen tutustumisen lisäksi hinnaltaan edullinen starttikurssi, missä noin viiden tunnin aikana käydään läpi lajin säännöt ja muut oleelliset asiat. Kokonaisuuteen kuuluvat myös harjoituskierrokset sekä kertausosio.

Perehdyttämistä ja starttikursseja järjestetään jälleen tänä vuonna toukokuusta alkaen. JGS toteuttaa toukokuussa myös tapahtumaviikon, milloin esimerkiksi viime vuonna lajin aloittaneet saavat lisäoppia.

– Ajattelimme, että tuoreiden harrastajien on pienen kertauksen kautta helpompi lähteä uudelle pelikaudelle.

JGS panostaa siihen, että kokeneemmat ja tuoreemmat pelaajat etenevät kentällä hyvässä hengessä.

– Uudet pelaajat ovat ymmärrettävästi hitaampia etenemään kuin kokeneemmat. Pyrimmekin alkavalla kaudella lisäämään kummankin osapuolen ymmärtämystä toista kohtaan.

– Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että joinakin peli-iltoina kokeneemmat pelaavat aloittelijoiden kanssa opastaen samalla heitä. Tällöin eri pelaajat tulevat myös tutuiksi keskenään, Keskinen toteaa.

Uusia tuulia

JGS laajentaa tarjontaansa myös investoinneilla. Näissä merkeissä kentän uudelle puolelle avautuu kesäkuun aikana uusi harjoittelualue.

– Päätien alikulun ja ykkösväylän avauspaikan vieressä sijaitsevalle harjoitusalueelle on helppo siirtyä lossin avulla suoraan klubilta.

– Alueelle tulee lähipelipaikka, jossa voi harjoitella muun muassa puttaamista. Uutta ovat myös lyöntipaikat, joissa voi lyödä pressuun. Tällainen alue antaa mahdollisuuden lämmitellä ennen pelikierrokselle lähtöä.

Toinen uutuus on uuden puolen peliväylien läheisyyteen valmistuva kolmen par 3 -väylän kokonaisuus, missä voi kätevästi harjoitella lajia. Valmista on tarkoitus olla loppukesästä.

– Koska mukaan on tullut paljon uusia pelaajia, haluamme tarjota heille lisämahdollisuuden harjoitella rauhassa. Lyhyet väylät tarjoavatkin erinomaisen mahdollisuuden treenaamiseen.

JGS on myös lisännyt golfautojen määrää. Lisäksi mukaan on tullut uutena tuttavuutena tupla-akulla toimivia, golfvarustettuja sähköskoottereita.

– Pyrimme tälläkin tavoin palvelemaan pelaajiamme entistäkin paremmin, Keskinen vakuuttaa.

Tärkeä osa JGS:n uutta kautta ovat myös kilpailut, jotka käynnistyvät toukokuussa.

– Siitä eteenpäin mennään niin yksilö- kuin joukkuekisojen merkeissä lokakuun alkuun saakka. Kohokohta on elokuussa järjestettävä ProAm-kisa, jossa juhlistamme myös juuri saamaamme tunnustusta.

MAINOS
Edellinen artikkeliEi uusia tartuntoja eiliseltä
Seuraava artikkeliVeto haastaa sarjakolmosen pudotuspeleissä