24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Nyrkki määritteli Etelä-Pohjanmaan palanneen pandemian perustasolle

Nyrkki määritteli Etelä-Pohjanmaan palanneen pandemian perustasolle. Linjaus tehtiin Nyrkin ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 23.3. ja se annettiin tiedoksi THL:lle.

Perustasolle siirtymistä arvioitiin tartuntojen ilmaantuvuuden, sairaalahoidon tarpeen, tartunnanjäljityksen ja positiivisten näytteiden osuuden perusteella.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla tartuntatautitilanne on pysynyt vakaana viimeiset kolme kuukautta. Tartuntojen määrä oli joulu-, tammi- ja helmikuussa noin sata ja maaliskuussa samaa tasoa.

Neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuus on 24,9/100 000 asukasta (48 tapausta) ja seitsemän vuorokauden ilmaantuvuus on 13,5 (26 tapausta).

Koronapotilaiden osastohoito on voitu toteuttaa pääosin alueen terveyskeskuksissa. Tartuntalähteet on pystytty selvittämään hyvin ja positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista koronanäytteistä on jäänyt matalaksi (alle 1 %).

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut kaksi kertaa pandemian kiihtymisvaiheessa; ensin 5. – 29.10.2020 ja 27.11.2020 – 22.3.2021. Nyrkin aikaisemmin antamat suositukset ja aluehallintoviraston antama kymmenen hengen kokoontumisrajoitus ovat voimassa 31.3. saakka.

Pandemian perustasolle palaaminen on osoitus eteläpohjalaisten hyvästä sitoutumisesta yhteisiin torjuntatoimiin. Pandemian perustasolla voidaan tiukkoja rajoituksia lieventää ja palata lähemmäksi normaalia elämää.

Ajautuminen uudestaan kiihtymisvaiheeseen estetään vain jatkamalla turvavälien noudattamista, kasvomaskien käyttöä ja hyvää käsihygieniaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät