Veikon Koneesta Alajärveltä saa palvelun ja neuvot kaupan päälle

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä Paavolantorilla pian viiden vuoden ajan toiminut Veikon Kone on kauppias Jukka Siirtolan mukaan tuonut tuttujen DNA:n puhelinliittymien rinnalle myös Elisan palvelut.

Elisa on otettu mukaan valikoimiin, koska se ja DNA pystyvät tarjoamaan alueelle parhaat ja kattavat liittymävaihtoehdot ja kahden tuotteen myötä asiakkaat saavat valinnanvaraa.

MAINOS

– Sekä DNA:lla että Elisalla on kattavat verkot. DNA:lla on jo 5G alueellamme ja Elisalle se on tulossa, eli nopeudet lisääntyvät entisestään.

Sen lisäksi, että kehitys on nyt nopeaa liittymissä, niin se on melkoista myös puhelimien osalta. Keskiverto asiakas pitää samaa puhelinta 2-3 vuotta ja jos nyt lähtee vaihtamaan tuon ikäistä puhelintaan uuteen, voi vastassa olla melkoinen yllätys.

Tarjolla on Xiaomia, Oneplussaa ja Motorolaa – ja toki myös iPhonet ja Samsungit, Huaweit ja Honorit. – Meiltä löytyvät käytännössä kaikki mallit, merkit ja värit näistä puhelimista.

Muuttunut on moni asia itse puhelimissa. – Ensinnäkin akkujen kesto on parantunut merkittävästi ja näyttöjen koot ovat kasvaneet 6,5 tuumasta ylöspäin. Kamerat ja niiden kuvausominaisuudet ovat muuttuneet aina vain paremmiksi, Siirtola kertoo ja sanoo, että kännyköiden kameroiden kehityksen myötä pienten pokkarikameroiden kauppa on loppunut.

Edelleen valikoimissa on myös ns. satasen puhelimia, mutta niiden menekki ei enää ole kovin suurta, koska vähän paremmissa puhelimissa hintataso on laskenut. Puhelimen keskihinta on nyt 250 euron luokassa ja sillä rahalla saa jo huippulaitteen.

Applen iPhonella on edelleen vannoutuneet ostajansa ja vaikka niiden hinta äkkiseltään on korkea, kertoo Siirtola niiden ominaisuudet sen arvoisiksi. iPhonet myös ovat ainoita puhelimia, joista saa vielä käytettynä myydessäänkin rahaa.

Entistä suuremmat televisiot houkuttavat

Puhelin- ja liittymäkaupan lisäksi Veikon Koneen valikoimista tärkeän osan muodostavat kodinkoneet ja televisiot. Kaupankäyntiä helpottaa uusi ecster -rahoitus, joka tarjoaa 24 kuukautta korotonta maksuaikaa. Sen avulla isommatkin ostot on helppo toteuttaa.

– Ketjullamme on myös nettikauppa ja pyrkimys on, että nettikaupassa ja myymälöissä on samat hinnat. Jos jotain nettikaupan tuotetta ei meillä ole, se hankitaan mahdollisuuksien mukaan asiakkaan niin halutessa.

Tänä päivänä monet asiakkaat haluavat ostaa tuotteet netin sijasta myymälästä, koska silloin on samalla helppo kysyä neuvot laitteen käyttöön, saa tarvittaessa asennuspalvelut esimerkiksi puhelimiin ja tietokoneisiin, ja isommalle tuotteelle kotiinkuljetuksen. Myös ostospäätöksen tekoon kysellään usein neuvoja eri vaihtoehtojen ominaisuuksista.

Asennuspalvelut sisältävät myös uudelle televisiolle hankittavan seinätelineen asennuksen, sillä vaikka televisioiden koko on yhä kasvanut, niin yhä useampi televisio päätyy seinälle.

– Tällä hetkellä eniten myyty television koko on 55 tuumasta aina 65 saakka. Netti kuuluu televisioon jo oleellisesti, sitä ilman olevaa perustelevisiota ei enää juurikaan kysytä.

Vaikka kuvakoko on kasvanut, ovat nykytelevisiot silti entistä kevyempiä. Seinätelineet ovat edullisia ja hyviä, joten isollekin televisiolle paikka löytyy mukavasti seinältä.

Jukka Siirtola kertoo, että liikkeen 30 -vuotispäivät ovat siirtyneet koronarajoitusten vuoksi jo viime kesästä, mutta jos juhla suinkin on mahdollista tänä vuonna, ne järjestetään vaikkakin vähän myöhässä!

Ennen Alajärveä liike oli Vimpelissä ensimmäiset 27 vuotta, aikoinaan toki eri nimellä. Veikon Kone on osuuskunta, jossa itsenäiset yritykset ovat osakkaina.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliEilen kaksi uutta tartuntaa
Seuraava artikkeliAlajärven 4H -yhdistykselle rahoitusta haitallisten vieraslajien torjuntaan