13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Rinki-ekopisteillä aloitetaan pian kevätsiivous

Normaalien siivouskäyntien lisäksi Rinki-ekopisteillä tehdään seuraavien kuukausien aikana kevätsiivoukset, joiden yhteydessä poistetaan lumen ja jään alta esiin tulevat roskat ja hiekat.

Kevätsiivous alkaa etelässä maalis-huhtikuussa ja etenee säiden salliessa kohti pohjoista kevään etenemisen mukaan.

MAINOS

Sulamisen aikana Rinki-ekopisteillä voi olla hetken aikaa lumen ja jään alta paljastunutta roskaa. – Kaikki roskat käydään kuitenkin siivoamassa pois, kommentoi RINKI Oy:n aluepäällikkö Jari Koivunen.

Rinki-ekopisteet ovat normaalisti käytettävissä kevätsiivouksen aikana.

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit)
eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen.

Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa www.kierratys.info.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä.

Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu.

Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Rinki-ekopisteellä kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan siis heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Jätettä ei
koskaan saa jättää maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja
alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät