12.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Pohjalaiskirjailija Paula Nivukoski vierailee Alajärvellä

Kirjailija Paula Nivukoski (s. 1985) on maatilan nuorin tytär, joka kirjoittaa autioilla saarilla ja yksinäisillä rannoilla.

Hänen esikoisromaaninsa Nopeasti piirretyt pilvet (2019) sai ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta. Päähenkilönä koskettavassa kertomuksessa on Liisa, joka on menettänyt miehensä Ameriikan raitille. Sinnikästä Liisaa elämä taivuttaa, vaan ei murra.

Paula Nivukosken toinen teos Mainingin varjo (2020) on historiallinen romaani, jossa pappilan tytär löytää itsensä jauhovelliä keittämästä kiviseltä ja karun kauniilta luodolta, seuranaan ja elämänkumppaninaan juureva kalastajahahmo.

MAINOS

Kummassakin teoksessa on päähenkilönä vahva nainen, joka käy selviytymiskamppailua elämän aallokoissa.
Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen on verrannut Nivukoskea kirjailijana muun muassa Minna Rytisaloon ja Emmi Itärantaan.

Puttosen mukaan olennaista on heidän kielellinen kauneutensa ja herkkyytensä, pienistä havainnoista ja tarinoista lukija voi aavistaa tarinoiden käänteet.

Kolmannessa ja uusimmassa teoksessaan Onnelliset aakkoset (2021) Paula Nivukoski pääsi sukeltamaan rakastamiensa Muumien maailman.

”Kamarista kantautui Remingtonin ryske. Kirjoituskone rusautteli kirjaimia paperiin. Tarina rullasi reippaasti. Muumipappa oli riemuissaan. ’Hurjimman myrskyn varjoista kirjoitan parhaan kirjani!’”

Muumi-aakkoskirjan myötä isompikin lukija hurmaantuu sanoista ja sanaleikeistä. Teoksen kruunaavat Tove Janssonin alkuperäiskuvitukset.

Nivukoski tekee kirjailijavierailun Alajärven kaupunginkirjastoon, jonka järjestävät kirjasto ja Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto yhdessä.

Paula Nivukoski kertoo tilaisuudessa urastaan ja teoksistaan, tilaisuus alkaa kello 18 torstaina 15.4. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä kirjailijalle. Ilmoittautuminen tapahtuu Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kautta.

Mikäli yleisörajoitus täyttyy, varapaikoille ilmoittautuneille Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto lähettää tallenteen. Tilaisuudessa käytetään kasvomaskeja tai visiiriä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät