0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Ankkurien 15 -vuotiaat tytöt kovassa juoksukunnossa

Yleisurheilun ulkokausi avattiin Kauhajoella, jossa kilpailtiin EP:n maantiejuoksumestaruuksista. Mukana oli noin sata juoksijaa 16 eri EPU:n seurasta.

Ankkurien nuoret hallitsivat T15 sarjan neljän kilometrin kilpailua ylivoimaiseen tapaan. Ilona Takala voitti, Seliina Kuoppa-aho oli pronssilla, Katariina Leppäaho oli neljäs ja vielä Liinu Järvinen oli viides.

MAINOS

– Alussa oli jotenkin vaikeaa, mutta loppua kohden meno alkoi maistua paremmalta, tuumi voittoon juossut Ilona juoksun jälkeen.

Ilonalle mieluinen laji kestävyysjuoksun lisäksi on seiväshyppy. Kaikki tytöt olivat tyytyväisiä kauden avaukseen ja omaan suoritukseensa, vaikka toki myös parannettavaa löytyi.

Tytöt harjoittelevat yleisurheilujaoston nuorten valmennusryhmässä, jossa teemana on ominaisuuksien ja taitojen kehittäminen monipuolisesti.

– Mutta toki eriytämme jo jonkin verran yli 13-vuotiaitten nuorten harjoittelua ominaisuuksien mukaan eli osa tekee pikajuoksu- ja hyppylajeja vähän enemmän ja osa kestävyyslajeja, kertoi kestävyysjuoksuvastaava Jussi Takala.

– Maantiejuoksuista siirrytään maastojuoksuun ja sen jälkeen päästään radalle. Suunnitelmissa on nyt keväällä käydä haistelemassa jo SM maastojen tunnelmaa Joensuussa.

T13 sarjassa juossut Viola Takala juoksi hienosti ollen viides.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät