-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Sydänviikko 2021 liputtaa ruoan ja ruokailon puolesta

Sydänviikkoa vietetään 18.-25.4. Iloa ruuasta -teemalla. Tänä vuonna Sydänliiton yhdessä Sydänmerkin ja Neuvokas perheen kanssa organisoimaan sydänterveyden teemaviikkoon osallistuu satoja päiväkoteja, kouluja ja niiden yhteydessä toimivia ruokapalveluiden tuottajia.

Arviolta 20000 esikoululaista sekä 1. ja 2. luokan oppilasta tutustuvat ruokailoon ja -rohkeuteen opettajien sekä lapsille suunniteltujen materiaalien kanssa.

MAINOS

Myös Alajärvellä Sydänyhdistys panostaa Sydänviikolla perheisiin ja kohderyhmäksi on otettu Paavolan koulun ekaluokkalaiset. Heille toimitetaan Sydänviikon materiaaleja myös kotiin vietäväksi.

Kaikille muillekin kiinnostuneille materiaalia on jaossa Alajärven Apteekilla. Mitään sydänviikon tempauksia ei tänäkään vuonna vielä tehdä koronatilanteesta johtuen, mutta jos tilanne sen vain sallii, niin kesällä Alajärvellä on luvassa sydäniskuri -kävely!

Ruokailoa kasvattamaan!

Sydänviikon tämän vuoden tavoite on lisätä lasten ja perheiden ruokailoa sekä innostaa yhdessä syömiseen ja ruuanvalmistukseen.

Lasten ruokakasvatus on syömisen lisäksi mm. puhetta, leikkiä, askartelua, tarinoita ja erilaisia kokeiluita. Itse tekeminen ja osallistuminen auttavat lapsia kiinnostumaan sekä innostumaan kasviksista ja uusista ruoista.

Myönteiset ruokailutilanteet ovat lapsille tärkeitä oppimisen hetkiä. Syöminen ei ole lapselle pelkkää vatsantäytettä, vaan tärkeä osa päivittäistä kohtaamista ja yhdessäoloa. Ruokailutilanteessa lapsi oppii myös toisten huomioon ottamista ja vuorovaikutustaitoja.

Haastavia ruokailutilanteita ja -vaiheita tulee välillä kaikissa perheissä. Vanhemmat kokevat usein epävarmuutta terveellisen ruuan tarjoamisen suhteen. Sydänmerkin palveluilla, esimerkiksi merkin saaneilla tuotteilla ja ruokaohjeilla terveellisyys ruokakaupassa ja kotikokkauksessa on helppo varmistaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät