25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa avautuu Lappajärvellä

Vappuna 1.5. avataan virallisesti Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa Lappajärven Nykälänniemellä.
Onnintuvan vappu aloitetaan kello 12, jolloin Kulttuuriyhdistys Karikon puheenjohtaja Katja Kujala esittää tervetulotoivotuksen.

Projektipäällikkö Tuija Ahola kertoo hankkeesta, taiteilija Ritva Lindberg käyttää taiteilijan puheenvuoron sekä Kaisa ja Maija Perälä esittävät musiikkia.

MAINOS

Näillä menoilla avataan Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa ja lappajärveläisen kuvataiteilija Ritva Lindbergin näyttely Näen, muistan.

Lappajärveläislähtöisen Arto Mellerin runoja kuullaan lausuttuna ja laulettuna aina tasatunnein kello 13, 14 ja 15. Runoja lausuu Tuija Ahola ja laulaa Kaisa Perälä, koskettimia ja saksofonia soittaa Maija Perälä.

Ohjelmasetin on koostanut Katja Kujala. Onnintuvalla on yleisöllä mahdollisuus jättää oma siveltimen jälkensä taide- ja kulttuurikeskuksen ensimmäiseen yhteisötaideteokseen.

Vappujuhla järjestetään koronaturvallisesti ulkona. Tapahtumapaikkana on Onnintuvan pihamaa. Ritva Lindbergin näyttely ja yhteisötaideteos ovat sisällä tuvassa, ja niihin voi tutustua pienissä ryhmissä.
Näyttely Näen, muistan, on avoinna Onnintuvalla 20.6. saakka. Siihen voi tutustua torstaisin 12-19 ja lauantaisin 14-17, muulloin sopimuksesta.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa on Kulttuuriyhdistys Karikon hanke. Siinä kehitetään Lappajärven Nykälänniemen matkailualueella sijaitsevaan Onnintupaan taide- ja kulttuurikeskus, jonka toiminnan perustana on Green Art -toimintamalli.

Lähtökohtana on paikallinen osaaminen, paikallinen kulttuuri ja kulttuuriperintö, niiden moninainen hyödyntäminen taide- ja kulttuuritoiminnassa ja taide- ja kulttuuripalveluissa.

Perusajatuksena on tuottaa ns. lähikulttuuria, joka on helposti saavutettavaa. Taidetuotannoissa hyödynnetään paikallisia tarinoita, ympäristöä, historiaa, kulttuuriperintöä, osaajia ja paikallisidentiteettiä.

Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan erilaisia työpajoja, tilaisuuksia ja tapahtumia esim. huoneteatteria, konsertteja, näyttelyjä, kulttuuriklubeja, taiteen pop up -toimintaa, tarinan kerrontaa, keskustelutilaisuuksia.

Toiminta suunnitellaan monipuolisesti eri kohderyhmiä osallistaen. Ideoita ja toiveita otetaan ilolla vastaan kuntalaisilta. Toiminnassa ovat läsnä eri taidemuodot: näyttämötaide, musiikki, kuvataide, kirjallisuus/runous, kädentaidot, tanssi, performanssi.

Hankkeessa kehitetään myös yhteistyötä ja verkostoitumista taide- ja kulttuuripalvelujen tuottamisessa. Kumppaneina ovat kunta, alueen kulttuuritoimijat, taiteilijat, matkailutoimijat, seurakunta.

Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisaparilta. Hanketta toteuttaa Kulttuuriyhdistys Karikko ry. Osa-aikaisena projektipäällikkönä hankkeessa aloittaa Tuija Ahola.

Hankkeen toteutusaika päättyy keväällä 2022. Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 sekä Aisapari ry:n paikallisen kehittämisstrategian kakkoskärkeä: paikallisten yhteisöjen ja identiteetin vahvistaminen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät