-5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen juhlii viittä vuottaan

Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillisen kulunutta puolta vuosikymmentä juhlistetaan konserttisarjan merkeissä.

Soinillinen 5 vuotta! -konserttisarjan ensimmäiset konsertit kuullaan Soinissa toukokuun 7. päivä, kun soinilaiset saavat vieraikseen kitaristi Petri Kumelan ja näyttelijä Vesa Vierikon.

Vapun jälkeinen perjantai on Soinissa elävän eläimellisen musiikin päivä. Vuoden klassinen Emma -ehdokkaiden listalla komeileva Kumelan Small Creatures -levy koostuu kissaa pienimpiä eläimiä kuvaavista miniatyyrikappaleista.

Nämä pienet otukset valloittavat nyt Soinin Laulumaan päiväkodin pääosin aikamme säveltäjien kappalein ja Vierikon tulkitsemien Laura Ruohosen runoin. Ruohosen ja Kumelan yhteistyönä syntynyt Otus Opus -kirja oli ehdolla vuoden 2020 lasten ja nuorten kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Päivä jatkuu hieman isompien otusten parissa, kun Kumela ja Vierikko tulkitsevat Juan Ramón Jiménezin proosaa ja erityisesti elokuvasäveltäjänä tunnetun Mario CastelnuovoTedescon musiikkia Harmo ja minä -esityksessä.

Toukokuiseen viikoloppuun johdattaa tämän Nobel-palkitun kirjailijan ja Harmo-aasin ystävyyttä sekä ihmisen ja luonnon suhdetta laajemminkin pohtiva teos kahden alojensa huippuihin kuuluvan taiteilijan kanssa.

Soinillinen-festivaalin tänä vuonna korvaava konserttisarja jatkuu juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna kesäkuussa. Tulevista konserteista tiedotetaan tarkemmin lähempänä niiden ajankohtaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät