-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Tuomo Haavisto siirtyy Alajärven Ankkureiden ruoriin

Alajärven Ankkurit ry:ta kuusi vuotta luotsannut Antti Joensuu jätti seuran puheenjohtajuuden jatkajalleen Tuomo Haavistolle hyvillä mielin viime torstaina pidetyssä seuran vuosikokouksessa.

– Ankkureiden puheenjohtajuus on ollut erittäin mielenkiintoinen näköalapaikka alajärveläiseen ja valtakunnalliseen urheiluelämään. Viime vuosina seuran juniorityö on noussut huipputasolle ja mm. yleisurheilussa menestys aikuisten tasolla on jo erittäin vahvaa.

MAINOS

– Samoin pesäpallojunioreita on ennätysmäärä ja erityisesti tyttöjoukkueiden lisääntynyt määrä ilahduttaa. Seurassa tehdään hienoa juniorityötä ja tästä kiitos kuuluu valmentajille, vetäjille ja lasten vanhemmille, Joensuu sanoo.

– Myös viime vuosina Alajärvellä parantuneet olosuhteet harjoittelulle ja kilpaurheilulle Alajärven Pallohallin ja Monitoimihallin myötä ovat Ankkureissa suuri ilonaihe. Ja tämä on osaltaan mahdollistanut juniorityön ja liikuntatilojen käyttäjämäärien suurta kasvua.

Myös työn jatkajan löytyminen ilahduttaa Joensuuta. – Oli hienoa, että saimme Tuomon jatkajaksi seuran puheenjohtajana.

– Tuomo on kokenut seuratyön taitaja, joka uskaltaa laittaa tehtävässä itseään likoon. Tuomon kanssa on toimittu lähes työparina johtokunnassa jo pitkään ja häneltä homma tulee onnistumaan varmasti.

– Samoin Ankkuri-ikoni Tapio Kantokoskelle annan suuret kiitokset yhteistyöstä Ankkureissa! Kun Tapio edellisenä puheenjohtajana minua kuusi vuotta sitten tehtävään kysyi, oli puhetta, että väriä ja tunnetta ei tästä tehtävästä tule puuttumaan. Ja näin on ollut.

– Työ Ankkureissa ei ole ollut myöskään pelkkää ruusuilla tanssimista. Pesäpallon edustusjoukkueen pudotessa Superpesiksestä 2019 myös koko seuran talous koki vakavan vaaranpaikan. Töitä seuran pelastamiseksi tehtiin tuolloin lujasti ja laajalla joukolla ja ihmiset osallistuivat silloin hienosti mm. Ankkurikeräykseen.

– Kaikkien tukijoiden, toiminnan tehostamisen ja talkootyön avulla seuran talous on tänä päivänä vakaalla pohjalla. Siitä kaikille osallistujille suuri kiitos! Taloudenpito seurassa jatkuu tarkkana ja tällä hetkellä etenkin koronan vaikutukset täytyy onnistua hallitsemaan.

Iso askel seurassa otettiin myös viime talvena, kun seuran Ykköspesis ja pesäpallon B-poikien SM-sarja irtaantuivat Alajärven Ankkurit ry:sta omaksi yhdistykseksi Alajärven Ankkuritpesis ry. – Eriyttäminen on onnistunut hallinnollisesti ja toiminnallisesti hyvin ja siitä täytyy kiittää erityisesti asianhoitajamme Timo Kallion asiantuntemusta eriyttämisprosessissa.

– Timolla on kymmenien vuosien kokemus urheiluseuratyöstä mm. Kauhajoen karhussa ja siellä toteutettu edustusjoukkueen eriyttäminen toimi meille mainiona pohjatyönä. Seurojen välinen yhteistyö jatkuu tiiviinä ja molempien seurojen tutut värit, tunnukset ja joukkueiden nimet säilyvät ennallaan.

– Myös itse olen luvannut vielä jatkaa työtä Ankkuritpesiksen hallituksessa. Eli sinikeltaiset värit eivät päältä vielä lähde ja sydämeen ne on tainneet jäädä pysyvästi.

Tuomo Haavisto toteaa ottavansa tehtävän vastaan avoimin ja luottavaisin mielin. Hän on lähdössä viemään seuratyötä eteenpäin lajeja tiivistävällä yhteistyöllä.

Alajärven Ankkurit ry:ssä toimii seuraavat jaostot junnupesis, lentopallo, yleisurheilu ja hiihto. Korona on kurittanut talvilajeja kovalla kädellä, mutta kaikesta huolimatta siitä on selvitty vähäisin vaurioin. Vaikka kilpailutoimintaa on jouduttu rajoittamaan, on eri lajien lopettaneiden harrastajien määrä jäänyt vähäiseksi.

Lentopallo on pystynyt jopa lisäämään harrastaja määriään kauden haasteista huolimatta. Hiihdolla oli myöskin hyvä talvi, kun kerrankin oli lunta ja hekin ovat pystyneet järjestämään tapahtumia, joissa on väkeä riittänyt.

Yleisurheilun ja pesäpallon osalta odotellaan todella innokkaana jo tulevaa kesää ja kesän tuomia onnistumisen ja menestyksen hetkiä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät