Kuvataidekoulu EEROn kevätnäyttely Villa Väinölässä

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulu EERO:n Alajärven ryhmien kevätnäyttely järjestetään Villa Väinölässä 11.-27.5. Näyttely avoinna arkisin kello 11–17.

Kevätnäyttelyn nimenä on Tutkimusmatkalla ja se koostuu kuvataidekoulussa lukuvuoden 2020–2021 aikana toteutetuista tehtävistä ja taideteoksista.

MAINOS

Kuvataidekoulu EERO:n opettaja kuvataidekasvattaja Ritva Lindberg kertoo päättyvän lukuvuoden työskentelystä, että periodipajan ja työpajojen oppilaat ovat aloittaneet työskentelyn perinteiseen tapaan verrytellen piirtämistä kaikille mieluisalla lyijykynällä.

– Työtä jatkettiin tutkimalla väriä ja liikettä kuvaamalla syksyn lehtiä. Värejä on tarkasteltu varsinkin periodipajassa ja työpaja I ryhmässä myös perinteisten värien sekoitusharjoitusten avulla.

Nelimarkkamuseon kuvisryhmän ryhmätyö ”Kuvistyyppi”.

– Työpaja II ryhmässä on keskitytty tunteiden ja tunnelman kuvaamiseen erilaisten teemojen kautta. Uutena tekniikkana kaikissa ryhmissä on tänä vuonna guassi, joka onkin noussut monen oppilaan suosikiksi akvarellin ja peitevärin rinnalle.

Kaikille yhteistä seinämaalausprojektia on työstetty akryyliväreillä.

Opettaja Marjut Mässbacka kertoo, että kuvataidekoulun perusopetus I ja II – ryhmien päätavoite on taiteen perusasioiden omaksuminen.

– Perusopinnoilla luodaan taidollinen ja tiedollinen kivijalka, jonka pohjalle oman ilmaisutavan on hyvä kasvaa. Tutustuminen eri taitelijoiden teoksiin, tyyliin ja maalaustapaan toimii usein inspiraationa ja ihmetyksen aiheina.

– Tämän kevään näyttelyyn on valikoitunut poikkeuksellisen paljon muotoilutöitä ja esillä on perinteisten piirustus- ja maalaustekniikoiden ohella paljon savi- ja paperimassateoksia.

Perusopetus IA ja IB ryhmät, eli 7-9-vuotiaat, ovat tuoneet näyttelyyn valloittavan lintuparven. Ihanat linnut koostuvat ilmapallon päälle liisteröidyistä sanomalehdestä, kanamunakennon osista, sulista, rautalangasta ja maalista.

– Kierrätysmateriaaleja käyttäen ja pienten taiteilijoiden mielikuvituksen siivittämänä linnut ovat saaneet upean persoonallisen ulkonäkönsä, Mässbacka sanoo.

Perusopetus II -ryhmässä oppilaat tutustuivat lukuvuoden aikana Claes Oldenburgin teoksiin. – Taiteilija käsitteli usein tavallisia arkisia esineitä, jotka hän teoksissaan oli kasvattanut valtavaan mittakaavaan. Oldenburgin innoittamana perusopetus II ryhmän 10–12-vuotiaat opiskelijat tekivät omat ruokaveistoksensa.

– Kattaus koostuu jättikokoisista, kanaverkosta, paperista ja kierrätysmateriaaleista rakennetuista leivonnaisista, hedelmistä ja vihanneksista.

Alajärven Musiikkiopisto järjesti viime vuoden lopulla Beethoven 100 -vuotta juhlakonsertin. Livetilaisuus jäi koronaviruksen vuoksi pitämättä ja konsertti striimattiin. Esitystilan seinälle tarkoitetut työt ovat värikylläiset ”Iso-B” ja” Beethovenin monet kasvot”. Työt on koostettu Vimpelin ja Alajärven ryhmien vastaväriharjoituksista hienoksi Andy Warhol -tyyliseksi teokseksi.

Opettaja Ulla Hautamäki puolestaan kertoo, että Nelimarkka-museon 1–2 -ryhmässä ollaan kokoonnuttu museon alakerrassa. – Olemme saaneet iloita inspiroivasta museomiljööstä, tutustua näyttelyihin ja hakea vaikutteita ympäröivästä luonnosta.

– Etäopetusjakson aikana oppilaat ahkeroivat kotona hienosti. Oppilaat ovat tehneet kuvistöitä tunneilla maalaten, piirtäen, sekatekniikalla ja savimuotoilulla sekä tutustuneet taidegrafiikkaan ja tekstiilitaiteeseen.

– Oppilaat ovat innokkaita piirtäjiä ja luovuus on kukoistanut tässä ryhmässä, Hautamäki kiittää.

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan kuntapäättäjät uskovat työhyvinvoinnin paranemiseen tai pysymiseen ennallaan
Seuraava artikkeliPumptrack ja esteetön luontopolku saivat rahaa Soinin valtuustolta