-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Soinin Ystävänapu ry jatkaa uudistetulla kokoonpanolla

Lähinnä ruoka-aputoimijana tunnettu Soinin Ystävänapu ry valitsi viime torstain kokouksessaan uuden hallituksen ja varajäsenet, joita ovat Minna Virtala, Aila Peltokangas, Maire Peura, Satu Laitila, Leila Peura, Teuvo Peura ja Sarita Orava.

Yhdistys jakaa ruoka-apua toimipisteessään, Multiantie 24, joka keskiviikko. Myös muina aikoina palvellaan tarvittaessa. Mukana kuljetuksissa ja käytännön järjestelyissä on lisäksi viisi miestä vuoroviikoin.

MAINOS

– On tärkeää, että vapaaehtoistyö ei koidu kenellekään rasitteeksi vaan että se on määrältään jokaiselle sopiva, kertoo yhdistyksen puheenjohtajana seitsemättä vuotta jatkava Leila Peura.

– Parhaimmillaan se on henkisesti palkitsevaa ja voimaannuttavaa. Haluamme edistää välittämisen kulttuuria ja rakentaa yhteisöllisyyttä ilman turhia kynnyksiä.

On tärkeää myös, että ihmiset voisivat taas vapaasti tavata toisiaan. – Siksi järjestämme jatkossakin erilaisia tapahtumia ja konsertteja, kunhan kokoontumisrajoitukset antavat myöten, kertoo Leila yhdistyksen tulevista suunnitelmista.

– Toimimme kristilliseltä arvopohjalta käsin kunnioittaen jokaisen henkilökohtaista vakaumusta. Kuulumme Sininauhaliittoon, josta saamme asiantuntijatukea ja ohjeistusta käytännön toimintaamme.

– Jos olet kiinnostunut yhdistyksemme toiminnasta tai jopa aloittamaan uuden auttamismuodon, niin tulehan käymään juttusilla. Työtä ja tarpeita on monenlaisia. Yhdessä voimme suunnitella, ehkä toteuttaakin ja siten toimia paikkakunnan parhaaksi. Pienistä panoksista syntyy suuri yhteinen ilo!

– Vapaaehtoistyö on tärkeä yhteiskunnallinen voimavara näinä niukkuuden aikoina. Siihen haluamme kannustaa heitä, joille oma elämäntilanne antaa siihen mahdollisuuden, toteaa Leila lopuksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät