11.3 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

Pituushypyn halli-EM hopeamitalisti Kuortaneelle – Junnila ja Murto hakevat jälleen ennätyksiä juhannuksena

Tuore pituushypyn halli-EM kisojen hopeamitalisti Thobias Montler testaa kuntoaan Kuortaneen Motonet-GP kisoissa juhannuksena.

25-vuotiaan ruotsalaisen ennätys on sisäradalla hypätty 831 cm. Ulkoradoilla mies on leiskauttanut myötätuuleen jopa 845 cm, joten pitkiä hyppyjä on varmasti luvassa Kuortaneellakin.

– Hienoa, että saatiin Thobias kisaan mukaan. Maaottelun hengessä suomalaiset pääsevät haastamaan todella kovaa miestä, iloitsee manageri Tero Heiska.

Junnila hakee kahden metrin ylitystä

MAINOS

Naisten korkeudessa Kuortaneella nähdään jälleen SE-nainen Ella Junnila. Kotimaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Heikki Savela kertoi Junnilan kilpailleen neljänä edellisenäkin vuonna Kuortaneella ja voittaneen korkeuden viime kesänä ja vuonna 2019.

– Tottakai terveenä talven harjoitelleella Junnilalla on täydet mahdollisuudet parantaa nimissään olevaa ulkoratojen SE-tulosta 195, sillä hän valtasi EM-hallikisoissa pronssia sisäratojen ennätyksellään 196.

22-vuotias Junnila oli koko hallikauden huippuiskussa, kun hän paransi ennen EM-hallikisoja Linda Sandblomin nimissä ollutta entistä sisäratojen Suomen ennätystä 191 pari kertaa tuloksin 192 ja 194.

Riman kanssa taistelusta nauttivan Junnilan puheet kahden metrin ylityksestä voivat hyvinkin olla pian totta, sillä hän ylitti Puolassa ensimmäisellä hypyllään 196 niin ilmavasti, ettei rima edes värähtänyt.

Naisten korkeuden Suomen ennätys ei ole suinkaan harvinaista herkkua juhannuksena Kuortaneen kentällä, sillä Susanne Sundkvist otti vuonna 1976 ennätyksen nimiinsä tuloksella 187 ja Linda Sandblom teki saman tempun viisi vuotta sitten tuloksella 193.

Onnistuuko Wilma Murto parantamaan Suomen ennätystä?

Kuusi vuotta sitten 17-vuotiaiden seipään Suomen ennätyksellään 430 yleisön Kuortaneella villinnyt Wilma Murto käy juhannuksena naisten seipään olympiarajan 470 kimppuun.

Alle 20-vuotiaiden maailmanennätystä ja naisten Suomen ennätystä 471 hallussaan pitävä Murto väläytti tulemistaan EM-hallikisojen kuudennella sijalla ja tuloksella 455. Ne ovat hänen parhaat sijoituksensa ja tuloksensa aikuisten tasolla käymissään arvokisoissa.

– Taktikoinnin myötä Wilma teki EM-hallissa myös yhden hyvän yrityksen 470:stä, mikä luo uskoa olympiarajan rikkomiseen, muistutti pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Murron valmentaja Jarno Koivunen totesi, että suojattinsa tuossa korkeudessa käyttämällä seipäällä on mahdollista ylittää 470.

Kuortane Games – Motonet-GP käydään juhannuspäivänä 26.6.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät