-0.7 C
perjantai 26.4.2024

Ankkureiden naiset nousivat puhtaaseen vierasvoittoon

Nurmon Jymy – Alajärven Ankkurit 0 – 2 ( 4-5 3-13)

Ankkureiden naisten suomensarja-joukkueen taival länsilohkossa alkoi sunnuntaina Skaala-Areenalla Nurmo Jymyä vastaan. Alun kangertelun jälkeen sinikeltaiset löysivät pelivireen, joka siivitti nuoren joukkueen arvokkaaseen 2-0-voittoon.

Avausjakso alkoi Ankkureiden osalta hermostuneesti erityisesti ulkopelin osalta. Ensimmäisessä vuorossa kotijoukkue sai molemmat juoksunsa vieraiden lahjoittamina harhaheittojuoksuina.

Sama hermostuneisuus näkyi myös Ankkureiden sisäpelissä. Tilanteiden luonti sujui kohtalaisesti, mutta kotiutuslyönneistä puuttui rentous ja päättäväisyys.

Nurmo lisäsi johtoansa kolmannessa vuorossa jo 4-0 Noora Hautamaan ja Emmi Piiraisen toimesta, molemmissa juoksuissa tuojana oli Viivi Seppälä.

Ankkurit sai kuparisensa rikki kolmannen tasoittavalla vuorolla. Kauden avausjuoksu merkattiin Fanny Salmelan nimiin Iina Koskelan tuodessa. Hetkeä myöhemmin Carita Tunkkarin lyönti saatteli Vilja Valkosen kotipesään ja tilanne oli kaventunut 4-2:een.

Neljännessä vuorossa Ankkureiden ulkopeli löysi oikean sävelen, eikä Nurmo onnistunut juoksujen teossa. Viimeisessä vuorossa vieraat syttyivät taistoon.

Sofia Huuskon täydellisyyttä hipova koukkunäppi kiidätti Vilja Valkosen toistamiseen kotipesään ja painostuksen jatkuessa Lotta Kangasahon välilyönnillä Tanja Tuomela juoksi tilanteeksi 4-4.

Kuin koristeeksi kakun päälle, kotijoukkueen lukkarille sattui synkkä hetki hetkeä myöhemmin kahden väärän muodossa, pääsi Sofia Huusko juhlistamaan vapaataipaleen turvin jakson 5-4-voittojuoksua.

Toiselle jaksolle Ankkurit hieman viilasivat lyöntijärjestystään. Ykköskärkeen lisättiin lyöntivoimaa, mikä ainakin toisen jakson numeroiden valossa näytti olevan onnistunut ratkaisu.

Ensimmäisessä vuorossa Ankkurit oli päättänyt taittaa vastustajansa niskat. Tällä kertaa etenijäjokerin roolissa pelannut Amanda Tuomela sai juosta 2-puolen harhaheiton turvin jakson avausjuoksun.

Tämän jälkeen Oona Winter koulutti kotijoukkueen takakenttää kolmen tavallisen juoksun verran. Lisää seurasi kun Kiia Kangasaho pudotti pallon väliin ja toisella lyöntikierroksella Oona iski vielä yhden lisäjuoksun, siirtäen Ankkurit 6-0-johtoon.

Nurmo vastasi omalla tasoittavalla yhden juoksun arvoisesti Dana Kreivaldin lyödessä ja Emmi Vasikkaniemen tuodessa.

Toisessa vuorossa Ankkureiden lyöntipeli jatkui hyvänä. Tanja Tuomelan 2-puolen puhkaisulla kenttä kiersi 1+2 juoksun arvoisesti. Ja hyvässä lyöntivireessä ollut Winter painoi pallon väliin Huuskon tuodessa, oli Ankkurit saanut täyden kympin täyteen tulostaululla.

Nurmon henki pihisi vielä toisessa vuorossa, kun Kiia Jauhiainen ja Kreivald kavensivat tilanteen 10-3.

Lopullisen niitin arkkuun Ankkurit iski neljännessä vuorossa, kun Iina Koskela, Kiia Kangasaho ja Winter löivät juoksun kumpainenkin.

Kun Nurmo ei onnistunut omassa sisävuorossaan saamaan etenijää edes kolmospesälle oli Ankkureiden puhdas 2-0-voitto nähnyt päivänvalonsa.

– Ottelun alku oli meille äärimmäisen hankala tai oikeastaan koko ensimmäinen jakso. Lahjoitimme kotijoukkueen jakson alussa jo neljän juoksun etumatkalle, mikä tuntui välillä jo ratkaisevalta.

– Kolmannen vuoron kaksi juoksua kuitenkin herätti joukkueen voitontahdon ja lopulta onnen ja taidon avulla saatiin ensimmäinen jakso käännettyä eduksemme. Toisella jaksolla saimme unelma startin hyvillä lyönneillä aikaiseksi, eikä jakson aikana ollut oikein mitään hätää missään vaiheessa.

– 39 kolmostilannetta kertoo siitä, että tänään jäi sisäpelissä eniten piippuun kotiutuslyönneissä. Paljon oli paikkoja mistä olisi voinut lyödä taululle rumatkin lukemat, mutta osumat olivat täysin hukassa, varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

– Toisella jaksolla Oonan ja Tanjan läpilyönnit vapauttivat jonkin verran peliä ja sitä kautta saimme sisävuoroille mittaa. Voitto lämmittää suuresti, tämä on iso asia meille myös jatkoa ajatellen.

Palkitut: 1. Oona Winter, 2. Tanja Tuomela.