0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Keski-Pohjanmaan koronatilanne aiheuttaa huolta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin helatorstain 13.5. ja viikonlopun 14.-16.5. aikana yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntojen kokonaismäärä on 848. Ulkomailta tulevien tartuntojen osuus on korostunut viimeaikoina, esimerkiksi Teuvan tuulivoimatyömaihin liittyviä tartuntoja on todettu jo 22. Seuraavaksi eniten tartuntoja on saatu perhe- ja kaveripiiristä.

MAINOS

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 23 koronavirustartuntaa (ilmaantuvuus 11,9/100 000 asukasta).

Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita. Uusia koronakuolemia ei ole todettu. Alueellamme on koronaan menehtynyt koko pandemian aikana yhteensä 23 henkilöä.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 107 532. Eilen 16.5.2021 tutkittiin 203 näytettä.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne on sen sijaan erittäin huolestuttava. Alueella on eilen 16.5. siirrytty pandemian leviämisvaiheeseen.

Tartunnat leviävät erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, jotka ovat vielä valtaosin rokottamattomia. Herkästi tarttuvan virustyypin on todettu olevan ns. Intian varianttia.

Alueemme koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja sen ylläpitämiseksi on syytä välttää kaikkea matkustamista erityisesti niihin maakuntiin, joissa koronatilanne on Etelä-Pohjanmaata huonompi.

Liikkuminen maakuntien välillä tulisi rajoittaa minimiin. Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki suosittelee myös kilpailu- ja ottelutoiminnan rajaamista niihin maakuntiin, jotka ovat pandemian perustasolla.

Virustartuntojen estämiseksi tulee noudattaa kahden metrin turvavälejä ja käyttää kasvomaskia Nyrkin ohjeiden mukaisesti, www.epshp.fi/nyrkki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät