11 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Kevään uudet ylioppilaat julkaistaan tänään

Keväällä 2021 ylioppilaaksi valmistuu noin 24700 henkilöä. Uusista ylioppilaista noin 600 on suorittanut tutkintonsa pakolliset kokeet jo aiemmin, mutta saanut opintonsa valmiiksi vasta kevään 2021 aikana.

Ylioppilaita valmistuu vielä lisää kevään aikana, kun he saavat puuttuvat opintonsa suoritettua.

Kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui kaikkiaan noin 47 000 kokelasta. Luvussa ovat mukana sekä tutkinnon eri vaiheissa olevat kokelaat että sellaiset kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.

MAINOS

Ilmoittautumisia eri tutkintoaineisiin ja oppimääriin oli yhteensä noin 145000.

Kevään 2021 ylioppilaiden paras arvosanapistemäärä on 89, jonka sai yksi henkilö. Arvosanapisteiden summa ilmentää monipuolista ja korkeatasoista osaamista, jossa laudaturien lisäksi arvostetaan myös muita arvosanoja.

Kokelaille lasketaan pisteet tutkinnon arvosanojen perusteella: laudatur (7), eximia cum laude approbatur (6), magna cum laude approbatur (5), cum laude approbatur (4), lubenter approbatur (3), approbatur (2) ja improbatur (0).

Kevään 2021 ylioppilaista 3 henkilöä sai 11 laudaturia. Suoritettujen laudaturien määrä ilmaisee huippuosaamista tietyissä tutkintoaineissa. Laudaturien lukumäärästä kertovaan tilastoon ei lasketa mukaan tutkinnon jälkeen suoritettuja kokeita.

Kevään uudet ylioppilaat alueeltamme

Muista lukioista valmistuneiden tietoja voi toimittaa julkaistavaksi sähköpostiin toimitus@torstai-lehti.fi .

Lappajärven geo-lukio:Heijari Annika, Heinonen Aleksi, Kangastie Tiia, Klemola Oskari, Lamminen Aino, Luoma Miisa, Mietala Niklas, Porthén Jelena, Puro Heta, Puro Touko, Timoharju Kati ja Övermark Meja.

Kuortaneen lukio ja urheilulukio, uudet ylioppilaat alueeltamme:Aho-Vinkka Terhi, Lappajärvi, Haapakoski Ville, Kuortane, Hautaniemi Petra, Kuortane, Hirvonen Tatu, Kuortane, Honkala Olivia, Kuortane, Järvinen Juho, Karstula, Kahra Eeli, Kuortane, Koivisto Kaapo, Kuortane, Kolunsarka Eero, Kuortane, Paimen Karoliina, Kuortane, Peltokangas Antti, Kuortane, Pummila Okko, Kuortane, Rasinperä Noora, Kuortane, Saari Roope, Kuortane, Saari Ville, Kuortane, Salo Tuovi, Kuortane, Sippola Joonas, Kuortane, Viitanen Selina, Kuortane ja Viitanen Tiitus, Kuortane.

Alajärven lukio kevät 2021: Autio Riina, Bergman Peppilotta, Degerlund Emma, Finnilä Joonas, Haapa-aho Matilda, Haapa-aho Rose, Hanhisalo Beata, Heikkilä Oskari, Hietala Seela, Honkola Sameli, Joensuu Mika, Jylhä Alina, Järvelä Eveliina, Kangastie Noora, Ketola Ilona, Kivikangas Eucabeth, Korpela Valtteri, Kotanen Eliina, Langhed Sanni, Lassila Adalmiina, Lassila Jami, Latvala Amanda, Latva-Laturi Roosa, Luoma-aho Eemeli, Luoma-aho Leevi, Mattsson Isabella, Mikkola Ilari, Mäkelä Kasper, Ojala Samuli, Palmu Iida, Peltokangas Joona, Peltokangas Kristiina, Peltokangas Laura, Puro Jutta, Pursiainen Topias, Ranta Iiris, Ranta Marius, Salmenautio Jesse, Salo Veera, Siirilä Vilma, Svart Janette, Turja Lyydia, Vainionpää Lauri, Vainionpää Olivia, Vistiaho Aaro, Viuhko Mikael, Voutilainen Heli, Vuorinen Janet, Yliaho Fanni ja Yli-Sikkilä Iidamaria. Syksyn 2020 ylioppilaat: Hautakangas Niko kaksoistutkinto, Keisala Elisa, Lillstrang Lukas, Vihikangas Heli ja Yli-Mannila Aleksi.

Vimpelin lukio: Hakola Nea, Hakola Noora, Hautala Neea, Huusko Saara, Hänninen Hilma, Kanerva Alina, Kangas Elias, Kaunisto Aatos, Koivukoski Maria, Koskela Kirsi-Maria, Koskela Suvi-Tuulia, Kuusela Miro, Lahti Saana, Laitila Riku, Laitila Tiia, Lehto Johannes, Leväniemi Nico, Liikala Konsta, Niemitalo Helka, Olli Perttu, Pyhälahti Peetu, Pyhälahti Vili, Raivio Saija, Rantala Aleksandra, Räisänen Johanna, Tyynelä Essi, Utanen Riina ja Vihriälä Matti.

Karstulan lukio: Essi Latvala, Soini.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät